А там взимат 1200 евра. Което ще рече български 4800 лв.
Хайде малко по-сериозно? Да не се е обезценил левът двойно, пък аз да съм пропуснал? Или са свалили валутния борд (и аз пак не съм в час) ?
Аз нямам нищо против "братята роми" да се социализират и издържат от европейските държави! Така поне няма да висят на нашите вратове, а и парите, които вкарват се харчат предимно в България!
Освен това се забелязва у тях и сериозно "култивиране" в културно отношение (не, че няма още какво да се желае, но разликата е осезаема).
Далаверата е двустранна - полза за Европа (заемат и изпълняват функции и длъжности, на които средният европеец се мръщи), полза за България - не крадат тук и не увисват на "социалната" ни система, не, че е читава...
Казвал съм го и преди - хората отиват в Европа предимно на
гурбет! Истинските емигранти са малко!
И те са предимно специалисти, привлечени от високото заплащане и високия битов стандарт! С две думи - пак са икономически емигранти.
Никой не може по никакъв начин да ме убеди, че българите отиват да работят в европейски държави заради културни ценности или някакви демократични свободи, заради възгледи, идеи или убеждения!
Ще отрече ли някой, че ако тук стандартът беше 2 пъти по-висок, отколкото в Европа или поне равен, такива гастарбайтъри просто
нямаше да има?
Това, че Европа е по-богата, не означава, че в нравствено отношение е цъфнала и вързала, напротив - там моралният упадък е в напреднал ход...Тук, на Балканите още се борим за опазване на някои традиции и ценности, но сме като малки островчета (айсберги), топящи се под натиска на моралната деградация!
Единственият голям остров (и последно убежище) на изконните човешки ценности като семейство и традиции, засега например е Русия!
Да, на мен също не ми се ще да е така, иска ми се да е България, но...факт!