По скоро бих казал, че съм расист, но израза, че другите раси са непълноценни е много погрешен. Мисля, че правилното е да се каже, че имат различно предназначение.
Хахаха, развесели ме...от този изказ, по-голям расизъм - здраве му кажи...
"предназначение" - хахаха
И кой го определи това предназначение - великият бял сахиб?
То не е и нужно да си расист, за да отричаш Дарвин, и аз не му хващам вяра на дядката...
Истината е - колкото по-кръвожаден или алчен е бил един народ в миналото, толкова по-рано е "дръпнал" по-напред във всичко останало (моралът не го засягаме сега).
То е като в един кошер - има работници, има елит, има и войни-убийци.
За да живее добре елита, войниците трябва да мачкат и грабят и по-добре чужди на колонията, отколкото своите, разбира се...
Да вземем за пример любимият ти Китай?
Китайците са познавали барута още преди 3 000 години. Познавали са ракетния принцип също - фойерверки е имало още през династиите Цин, Мин, Лин и каквито се сетиш.
Защо не са изобретили огнестрелното оръжие?
Или "междукрепостните балистични" ракети? Да не би да са глупави? Просто защото не са били толкова жестоки и алчни за завоевания. Воювали са предимно вътрешно.
Но какво става, когато барутът става достояние на Европа? Гледай сега к'во става - оръдия, пистолети, пушки, автомати, к'вото се сетиш, че и повече...
Вземи една древна Гърция - люлка на първите науки? Водили са много войни, но е било "иди си-ела си" - отиват, грабят, слагат свой наместник да управлява и дотам, да, данъци, но не и геноцид!
Да ти вадя ли статистика колко милиона негри са избити в Африка при първите европейски набези ей така, за удоволствие, като ловни трофеи?