Отново ми цитираш не твои изводи, а какво си чел из пропагандистките сайтове. Ми това не е вярно. Никой не се опитва да отцепва територии от Украйна. Има Мински съглашения според които руските ЛНР и ДНР си остават в Украйна, но под особен статут.
Дали па вярвам, след Крим? Дали изобщо някой вярва че ЛНР и ДНР ще останат в границите на Украйна?
... Тъкмо обратното направиха, отидоха на самата линия, струпаха 180 000 армия...
Аз само да питам... украинските войски се намират на украинска територия, нали? Точно както руските войски се намират на руска територия... Е, малко и на беларуска, ма тя си е "изконно руска"... Какви претенции имаш относно това къде на украинска територия се намира украинската армия?
САЩ така нагласиха събитията, че да се стигне до днешните. Ще стоят и гледа от страни как се избиват братски народи - дреме им на чепа за украинците, целта са руснаците - те да рухнат
Предлагаш САЩ да нахлуят в ДНР и в ЛНР? Да защитят украинците на тези територии точно така, както Путин защитава руснаците? Що ли не го правят... сигурно щото не е много правилно, нали?
Или няма от какво да бъдат защитени украинците там? Много им е добре - всички ги уважават, никой не ги обижда и гони...
... Путин не тръгва на каквото стане, той е най-големия играч в геополитиката, винаги има козове в джоба си.
Германия официално спря Северен поток 2. Най-вероятно ще изключат Русия от банковия съюз, което означава най-малко че Виза и Мастеркард там няма да са платежни инструменти. Дори ако някой чужденец реши да ходи в Русия, ще трябва да носи рубли кеш. Не ми се мисли как ще се разплащат представителите на Мерцедес и БМВ в Русия с компаниите-майки, щото вероятно и банковите преводи ще станата изключително проблематични. Това се отнася на практика за всички чужди стоки, които ще се продават на територията на ... айде, дет му викаш ти СССР.
И това е само за днес... до края на седмицата не знам с какви "екстри" ще се сдобие руската държава.
Въпросът беше за двойния аршин, че днешната ситуация е играна многократно и от САЩ, но тях няма кой да ги съди, защото целият запад са васали. Те със същите методи и средства разбиха Югославия, Ирак и Либия.
За Ирак ти обясних - Ирак се сби с Иран, после се сби с Кувейт. После почна да прави атомна бомба. Еми... напляскаха го малко, да се кротне. Осъдиха САЩ и коалиционните партньори, ма голяма работа... Да им бяха наложили санцкии, тогаз да видиш к'ъв сеир щеше да бъде
За Югославия - Хърватия и Словения в момента са проспериращи държави - членки на ЕС. Други избраха друг път на развитие, и ... ами сами си го избраха, никой не им е виновен. Ма сега са гордо независими.
И както виждаш никой не се напъва да ги колонизира, да ги анексира и да ги приобщава. Дори ние не си искаме макетата, макар че исторически това си е наша територия, или поне огромна част от нея