... Специално за така наречените "русофоби" четете и мислете с главите си а не с гъзовете си, като българските управляващи и немалко безмозъчни младежи. ...
Предполагам че аз влизам в бройката на "русофобите", и затова бих искал да обърна внимание, че не си позволявам да давам връзки към статии където някой да ми обяснява какво съм прочел и как да го интерпретирам. Не давам линкове към дискусионни студия, където някакви хора ми обясняват какво е тяхното виждане по въпроса. Не поствам линкове към канали, където някой си от позицията на не знам какъв си ми обяснява какво се е случило. Не статии на някой, пък бил той и носител на Пулицър.
Това което правя е да пускам оригиналите. Събитията, а не коменатрите на събитията. Виждам изгорели танкове - пускам изгорели танкове, а не обясненията на някакъв си защо тия танкове са били там, как са изгорели. Виждам изявление на Урсула фон дер незнам-коя-си и го споделям. Не обяснявам какво е имал предвид, и с кой се била срещнала преди да направи изявлението, какво е имала пред вид ама не го е казала и какви ще са последствията.
Моето мнение е, че човек трябва сам да стигне до изводите, сам да направи оценка на събитията, а не някой да ги оценява и да му "спуска" изводи. За мен подхода с предоставянето директно на изводите е обиден към аудиторията. Все пак сме се събрали трезво мислещи хора, не сме в детската градина или в училище (с класната пред дъската).
Естествено, това какво точно показваш също е изключително важно за да могат хората да си създадат всеобхватна представа. Разирам че погледнато чисто от това което само аз публикувам, моя възглед изглежда изключително едностранчив. Но ми е изключително трудно аз самичък да се боря срещу няколко души в опит да запазя равновесието...
(специално за ЕДМ - това беше сарказъм )