Преди няколко дни един "ентелектуалец" -
рапър Тото направи едно публично заявление със самочувствие на ерудит, че
Левски и Ботев били шесто поколение турци, не били българи, чисти турци били.
Това ми напомни на нашата
Горелка, и той много ерудиран, като спори си взима винаги за помощник я Гугал, я изкуствения ителекет, той пък ни сюрпризира, че никога не е имало Турско робство, не било робство, присъствие било и нямало Баташко клане.
Аман от такива ерудити. Занимават се с клюки, кой на каква дълга маса седял, била не Икея, не била на от Джон Траволта, страхливи били - в бункери се криели и по цял ден ей такива четат сайтовете на дядо им Сорос Рептила.
Нямало било турски робство, а защо е имало тогава по моя край следните жени-войводи:
Бойна войвода се споменава в народните песни като байрактарка в четата на Стоян войвода,
Недка войвода, Рада войвода, Боряна войвода, Райна войвода, Енка хайдутка и още много други, като:
Мара Хаджиева войвода - участвала е в Орешарското въстание през 1804 г., когато е била само на 16 години. Тя е събирала войници и е ръководила нападение срещу османските войски.
Елена Камбурова войвода - родена е в град Котел край Сливен през 1873 г. Тя се присъединява към войводите през 1900 г. и се превръща в лидер на борбата за освобождение на Одринско и Македония.
Стоянка Белчева войвода - родена е в село Баня край Сливен. През 1876 г. тя се присъединява към бойната група на войводата Дойчо Черкезов, която е била активна в областта на Сливен и Ямбол.
Мария Димитрова войвода - родена е в село Рибен край Сливен. Тя е била част от бойната група на войводата Христо Ботев през 1876 г. и е била ранена в битката при Враца.
Много ме плаши факта, че ей такива, като Тото искат да заличат историята ни, за да се роди сега това говедо и да плюе тези, които са си дали живота той сега да се нарече българин/срам го е, такива се наричат сега европейци, не българи/, а тия дето са умирали за тях били турци.
Горелката е същия, дори по-лошо, защото е дърт.
Младо криво дърво има шанс да се изправи, но дърто и крив човек никога не могат да се изправят. Не е съвпадение, че тия двата са се родили там, където дори мъж войвода не се е раждал - и тия ми говорят за свобода, демокрация и европейски пидирунгелски ценности?