"Никога в света не е имало нещо по различно от диктаторско управление."
Жив да не бях да го чуя от твоята уста... Младежа можел да мисли... Само не знам защо едната диктатура те кефи, а другата я плюеш...
Най-накрая си призна.
А нали ти твърдеше, че било имало свобода и демокрация? - чак сега се съгласи с мен, че нито имаш свобода, нито някакъв свободен избор. Изборът ти се състои в това, да ти предложат 2-ма 3-ма посочени от колективния диктатор лица и ти избираш между тях, а то няма никакво значение кой точно.
Радвам се, че постигнахме консенсус по фундаменталния въпрос с диктатурата и "демокрацията".
Знаеш много добре, че дори в своя зародиш "демокрацията" е била възможност само на богатите и мъжете. Нито жените, нито бедните са могли да се ползват от нея. Сега е същото, но прикрито с представителната демокрация и корупцията. Това е дена бутафория. Да ми разправяш за някаква демокрация и демократични ценности е също толкова неправдоподобно, все едно комсомолски секретар да те убеждава, че утре идва комунизма и няма да работим повече.
Отговарям ти защо повече ми харесва другата диктатура:1. Диктатора /Русия/ е единствения на света, който ни зачита нас Българите за хора, уважава ни, като братя, обича ни и това е факт, който не може да се отрече. Хрантути ни през целия период на съвместно съжителство в миналото, а ние реално паразитирахме, като един неблагодарен и мързелив син на баща си.
2. Настоящия диктатор не ни има за хора - ненавижда ни. Те дори го казаха в прав текст - вие нито сте ни равнопоставени, като хора, нито като партньори. И не само, че няма да ви даваме бъдева нищо, вие ще ни плащате рекет: злато, ТЕЦ-ове, вноски НАТО и освен това ще ни играете по свирката, както ви кажем: ще разваляте всеки договор който ви носи приходи заради нашия интерес, противно на вашия.
Нашия интерес е фундаментален /главен/, вашия акцесорен. Да не говорим, че за толкова години нямаме никакви техни инвестиции. Ние дори имаме мижава търговия помежду си. Дуслука ни с тях е на политическа основа. Целта им е, да изтискат от нас максимум политически и икономически дивидент в борбата им с Русия, която не ни е враг по дефолт.
Т.е. нашите отношение са заключават главно в интереса на техните геополитически интереси с борбата им с Русия. А нашите интереси са, да имаме еднакво добри отношения с всички.
Ако американците не изискваха от българския народ, да им играем противно на волята си по свирката срещу Русия, да ни насаждат русофобия, може би сега този спор нямаше да съществува и дори темата щеше да е с по-друга насоченост. Та вина за моята позиция не е моя прищявка, а факта, че
САЩ ни използват за презерватив в аналния секс с Русия. Ние сме тези, които ще оберат спазмите и миризмите от тоя "секс".
Анадън му какъв е генезиса на проблема русофили-русофоби? И реч не е имало за някакъв предстоящ руски комунизъм тука. Никой в русия не се кани да връща старата икономическа система - Путин го каза много ясно.
Да подхвърляш тая политическа дъвка с "комунизма" е възможно само сред много големи тъпаци, каквито тук не липсват. Изтърка се тая плоча с Червената чума и комунизма и разбирате, че това е само местната-селско-глупашка риторика на колониалните роби, като никой западен политически анализатор не е споменавал подобни аргументи, не само за бъдещето, но дори за миналото.