4. ФАБ-3000, осколките хвърчели на 260 метра. Обаче камъните наоколо може да минат километър.
...
8. Ако поради особеностите на релефа не стане равномерен взрив, а насочен >> бройте 2 километра...
Само аз ли виждам противоречие с по-горното твърдение?
Группа режиссёров и военкоров прибыла из Киева в Херсон для оперативной инсценировки поражения гражданских лиц в социальных учреждениях города якобы ударами ВС России для обвинения российской стороны в гибели мирных жителей.
Разбираш че и при най-голямо желание да опазиш живота на цивилните (което във ватенките никога не го е имало както се вижда по резултатите) няма как да гарантираш безопасността им, хвърляйки бандури де пращат отломки на 2 км.
Схващаш ли че използването на такива боеприпаси е абсолютна диващина, пълно средновековие? Ясно - технологично са толкоз назад, че не могат да измислят нищо по-точно, нямат пари и технологии да произведат нищо по-съвременно... но за това ще си платят репутационните щети. Ще ги разнасят като свиня блажен вестник по първите страници на всички вестници по света, с големи снимки на избити мирни жители, съборени жилищни сгради, болници и училища. Ще се публикуват все повече ей-такива снимки, па ти ходи обяснявай после че си поразявал само военни цели:
Разбирам да спорим за идеологии, да изказваме собствено мнение и т.н., но да ми показваш човешки трупове във форум с техническа насоченост, в който могат да влязат и малки деца не ми се вижда нормално. Или ще ми кажеш, че руснаците не са хора??? Отивай спешно на психиатър да ти прегледат главата малоумняк... има нещо много сбъркано в теб. Пак казвам, за да го запомниш... акъл или идва навреме, или никога. При теб не е дошъл, и никога няма да дойде.
Радвам се че такива материали най-накрая пробиват идеологическата мъгла де се е настанила в главата ти. Това е истинското лице на войната. Трупове на камари - това е резултата.
С'я остава да се замислиш какво трябва да се случи, за да няма повече такива кадри. Щото ако не се случват, няма как да ги публикувам, нали?
Що не скачаш на Витко, де въодушевено обяснява как ватенките вече имат 3 тонна бомба? Мислиш че ще я показват само на паради, а няма да я хвърлят по градове ли?
... А когато наистина трябва да покажеш човешко отношение мълчиш като бит гъз.
Човешко отношение към кого? Към някакви, дошли с оръжие в чужда държава? Чой го дирят там? Може би са дошли само на разходка? Може би ако не ги бяха сготвили направо в камионите, те нямаше да убият поне толкова украинци?
Ще ги пускам, докато разбереш какво огромна говняна купчинка разровиха ватенките:
https://www.youtube.com/v/xe7uBZ-XzDA