Автор Тема: Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата  (Прочетена 29927 пъти)

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 277
Бъркаш, ВЕЦа няма нищо общо, водата е за перничани за пиене.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 412
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Абе те и вецовете  с язовирите си унищожават страшно много гора.  То всяка монета си има ези и тура. Така че всуе се дърлята за глупости.

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 156
  • e^(π*ι)+1=0
Проблема е в това че унищожим ли дърветата ще унищожим и себе си  и живота на тая земя. А тока който ползвам е от ВЕЦа, така че нямам нищо общо с въглища и атомни централи.
krasias, това е проблема при вас, вие все за "унищоважаване" мислите. Та по този въпрос има една хубава поговорка "това което е на човек в главата, само това вижда". Обикновенно такива крайни изказвания се използват много от тъй наречените "национал социалисти".

Не можете да осъзнаете и разберте че е върпрос на ефективно използване на природните ресурси. Независимо какви са те! Нещо за вецовете което вие явно не знаете, е че те намаляват плодородието на почвата, по-надолу по реката, да не говорим за това че спират натуралното движение на водните маси. Замислете се върху това. И да ви направя едно интересно предположение, намалявайки плодородието на почвата така се намалва биомасата (микробактериалния живот в нея) и така почвата става по-безводна. По-този начин язовирите, всъщност, увеличават безводието и намаляват задъжането на водата (в почвата) и  така влияят увеличават климатичните флуктуации, в много по-голяма степен отколкото отсичането на 2-3 (обикновенно в някаква степен болни) дървета през годината.

Така че виждате ли "бистрата" водичка може да се окаже много мътна, но когато човек няма интерес да вижда нещо той остава сляп за последствията.

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
krasias, това е проблема при вас, вие все за "унищоважаване" мислите. Та по този въпрос има една хубава поговорка "това което е на човек в главата, само това вижда". Обикновенно такива крайни изказвания се използват много от тъй наречените "национал социалисти".
Пикси, отчаяните ти опити да ме очерниш само показват колко съм прав.
Не можете да осъзнаете и разберте че е върпрос на ефективно използване на природните ресурси. Независимо какви са те! Нещо за вецовете което вие явно не знаете, е че те намаляват плодородието на почвата, по-надолу по реката, да не говорим за това че спират натуралното движение на водните маси. Замислете се върху това. И да ви направя едно интересно предположение, намалявайки плодородието на почвата така се намалва биомасата (микробактериалния живот в нея) и така почвата става по-безводна. По-този начин язовирите, всъщност, увеличават безводието и намаляват задъжането на водата (в почвата) и  така влияят увеличават климатичните флуктуации, в много по-голяма степен отколкото отсичането на 2-3 (обикновенно в някаква степен болни) дървета през годината.

Така че виждате ли "бистрата" водичка може да се окаже много мътна, но когато човек няма интерес да вижда нещо той остава сляп за последствията.
Пикси, щеше да е много добре да познаваш точно какво е положението вместо да си изсмукваш разни глупости от пръстите, и да ме занимаваш с измислени конспирации. Язовира е направен за питейна вода за Перник, а не заради ВЕЦа. ВЕЦа в момента работи с 260kW товар при разход 730л/с вода и всичката тази вода отива в ПСПВ Перник. Пита се кой идиот би направил цял язовир за толкова слаб ВЕЦ. Тука произвеждаме малко ток колкото да покрием малка част от тока необходим за помпени стаций на ВИК. След като отиде водата във пречиствателната станция се подава във пясъчни филтри които представляват големи басейни пълни с метър и половина пясък. И след като даден филтър се задръсти се затваря и се промива с чиста вода и въздух и всичката тая микробиология която се вади от филтъра и за която ти толкова много се тревожиш се връща отново в реката. Така че е много добре е да спреш да си измисляш, щот има доста по умни хора от теб дето са измислили нещата така че да сведат човешкия фактор почти до нула.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 239
Пикси, пропускаш един немаловажен за съвременния човек аспект. А именно мързела.
Няма земна сила, де да ме накара да се занимавам с дърва. Да ги цепя, редя, нося, да чистя пепел, кюнци. Дори да паля печката. Аз съм си качил едно приложение на телефона и дори не ходя до вентила на радиатора за да го пускам... :)
Ако толкова си се агрижил за природата - не забравяй да ходиш по малка и голяма нужда в гърне, което да изхвърляш в градината за да наторява почвата. И в завещанието си изрично спомени че не искаш да те кремират - това си е чисто разхищение на ресурси.

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
Пикси, пропускаш един немаловажен за съвременния човек аспект. А именно мързела.
Няма земна сила, де да ме накара да се занимавам с дърва. Да ги цепя, редя, нося, да чистя пепел, кюнци. Дори да паля печката. Аз съм си качил едно приложение на телефона и дори не ходя до вентила на радиатора за да го пускам... :)

За никого не е тайна, че си патологично мързелив, то ти личи отдалече. Не е нужно и с това да се хвалиш.
А за цепенето на дърва - забравил си селските години, всички знаеме от коя паланка си емигрирал в София. Но ако ти бягаш от произхода си, той не бяга от тебе, личи ти, че си от село.

Оригиналните софиенци не ходят в оремаците да обират паяжините и да залягат по пепелниците пълни с фасове.  Те не ходят в сливенския менгянски хлебозавод с мазните изгорели тави от соца - ти работиш там. :D
Селото те влече, влече.....ти работиш на село, а спиш на хотел в София.

Неактивен valex

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 522
  • изчислителна техника
Усрахте и тази тема !!!!

Неактивен Номак

• Сериозно Активен
  • Публикации: 478
  • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
Усрахте и тази тема !!!!
Под зоркото око на администратора !
Искаме отвод на администратор ЕДМ,мотивите за това са явно бездействие ,не желае да си върши работата ,хипотетично е възможно и да е съучастник в свалянето нивото на форума...
За нов админ в името на народа искаме ГМГ,считаме(аз и съфорумниците)че притежава нужните качества да води форума честно и безпристрастно!
До председателя на форума с уважение:векторльо

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 239
За никого не е тайна, че си патологично мързелив, то ти личи отдалече.
И това ми го каза човек, който е превърнал бъркането в телесните си отверстия в целодневно занимание? :) Дори хобито с което толкова се хвалиш се състои в кибичене с една пръчка по цял ден...

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
Да Юли, именно този аспект ще спаси гората и дърветата. Аз бих го нарекъл стремежа към комфорт при хората. Понеже тука живея до самата гора, та преди 15 - 20 години имаше много незаконна сеч. Сега от десетина години насам незаконната сеч спря, не че някой пази гората. Просто хората преминаха на климатици, термопомпи, пелети, газ а някои експериментират и с фотоволтаици. Така че този аспект засега се оказва невероятно полезен.

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
Под зоркото око на администратора !
Искаме отвод на администратор ЕДМ,мотивите за това са явно бездействие ,не желае да си върши работата ,хипотетично е възможно и да е съучастник в свалянето нивото на форума...

За нов админ в името на народа искаме ГМГ,считаме(аз и съфорумниците)че притежава нужните качества да води форума честно и безпристрастно!
До председателя на форума с уважение:векторльо

Обществена тайна е, че употребяваш наркотици и си подсъдим за разпространение на наркотици!
В тази връзка най-учтиво те моля, да си дадеш отвод и да не вземаш участия във форума, да не коментираш темите, т.к. с тези си морални и юридически характеристики сваляш нивото на форума.

Очаквам някой тебеподобен примерно с хронично употребление на алкохол, да се изкаже в твоя защита, защо да не го правиш.

Неактивен Номак

• Сериозно Активен
Имаш ли доказателства за това което говориш?вярно е че има дело което се води срещу мен за притежание на марихуана ,но липсват веществени доказателства,има още куп пороци което е жалка скълъпена история показваща абсурда в българското правораздаване ...дали пък не ме поръча мафията щото им издавам престъпленията без които не могат да оцелеят?всеки сам може реши!ако не успеят да ме осъдят кво да те правя задето клеветиш?

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 134
  • Експертът не може да се автоматизира.
Тая шизофренийка малко в повече ми идва:

1. Или си източен шаман и спокойно, и закономерно си пафкаш мери-джейн-а.
2. Или си западняк, за когото, само и единствено, ако са те осъдили, ти правиш нещо лошо.
3. Избери 1 от 2-те и да ни светнеш кое.

Неактивен Номак

• Сериозно Активен
Хахаха рипкайте мишоци сега ви се е паднало.в Нидерландия или повечето европейски страни ако им думаш че марихуаната е наркотик рискуваш да ядеш шамари!психо активната молекула ТХЦ в марихуаната се произвежда в всяко човешко тяло .сиреч дори едмто този високоморален индивид произвежда нон стоп"наркотици"...смешно ми става от напъните ви да ме очерните !и друг интересен факт ще ви споделя -марихуаната възпрепятства развитието на рак .ест. и на още куп болести!витанчо,едм -кой сади туморите в жените?кога ще излезнете на площада да защитите дъщерите си и майките си?или не жена а урод ви е раждал?не сте в положение да ме съдите .това е все едно мишок на лъв да рипка...

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 134
  • Експертът не може да се автоматизира.
Когато фактите говорят и боговете мълчат (са казали древните).

А фактите са такива: след като се разрешава марихуаната в някои щати, употребата на твърди наркотици скача двойно!

П.п.1 Разбрах, нямам вече нужда от това, какво ще каже съда.
П.п.2 Ставаше дума за древните богове (че мълчали при фактите), но не и за горските и водни духове.
П.п.3

<a href="https://www.youtube.com/v/3qvJrsB2oAQ" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/3qvJrsB2oAQ</a>

Пропуснат живот ( Wasted Life - За живота на хероин )

П.п.4 Говорил съм лично с един от авторите на филма. От всички герои вероятно само още 1 е жив...

не сте в положение да ме съдите .това е все едно мишок на лъв да рипка...

П.п.5 Всеки, който пафка мери-джейн, не лъв, ами и дракон може да бъде. Дреболия е това лъва. Не може нито да лети, нито да бълва огинь.