Автор Тема: Микроивертор за слънчеви панели  (Прочетена 25979 пъти)

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 317
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Микроивертор за слънчеви панели
« Отговор #180 -: Декември 15, 2024, 08:48:28 am »
Опитвам се да ти обясня, че в цената на всеки продукт се включва и цената на цялата тая "странична" дейност - развойна дейност, всичките консултанти, счетоводители, ако щеш и кака Мара чистачката. И именно нуждата да се издържа тази дейност прави европейските и американските продукти по-скъпи. Китайците просто копират, в техните продукти няма перото "развойна дейност".

Абе на последък не е точно така. Китайците взеха много да се занимават със собствена развойна дейност. Което пък донесе потвърждение на казаното от теб защото продуктите им доста поскъпнаха.

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 086
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #181 -: Декември 15, 2024, 02:29:11 pm »
И сега не бързайте да ми обяснявате колко лошо ще е за мен да правя пелети. Това също не е моят бизнес.
Просто се огледах видях едно простичко но доста енергиемко изделие което и аз употребявам в работата си и се запитах какво не ми достига за да започна да го правя и като не открих нищо липсващо реших, че бих могъл да се заема с това.
Може да ви изненадам но добре сте решили! Разбира се че можете, нищо лошо, или неикономично, няма в това. При положение че намирате оптимално сурвина за направта им, и основното производство ще ви бъде през летните месеци, и електричетвтото е за двигателни системи (и особенно при положение че си ги направите и сам), тогава разбиратам идеята ви. Така кажете още от началото, та да не се пинг-понг-ваме коментари, които явно имат по-друга насоченост.

По отношение на ядрените реактори обаче, мисля че дено от 100KW ще ви въши иделана работа, но най-малко ще трябва да почакате до следващото десетилетие, но какво е едно десетилетие когато енергиино ще бъдете подплатен за следващите 1000 години, с енергиино кубче от 5 см3  ;D (майтап тук, не ги взимайте тези неща прекалено сериозно )

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 978
« Отговор #182 -: Декември 15, 2024, 04:04:09 pm »
  Радико, не са поскъпнали от това продуктите им, пак са в пъти по евтини защото при нас са натоварени с много разходи които с нищо не допринасят. Имаме и силно застаряло население на Запад, а това е само разходи и нула развойна дейност и по лошото че не е застаряло населението ами няма млади и просто липсват. Тръгнаха да внясят мигранти, те пък не могат да работят понеже не могат да говорят на никакъв език и също трябва да бъдат издържани като пенсионери. В Китай изкуствено си повишават сега цените на автомобилите защото гракнаха че били много евтини и пак са 5 пъти по евтини.