На следващо място мисля, че резонанса за който говори Капанадзе не е онзи резонанс за настройка на тесла-трафа, а именно резонанса с който се пълни резервоара и се изпразва. Ако предположим, че етера тече с определена скорост и дебит, които зависят от напрежението във вторичната намотка и дебелината й, то резервоара /кондензатора - Л.С./ трябва да се зарежда с един импулс, като разбира се условието е еднополярни импулси или в резервоара да влиза "+" а "-" е на земя. Всъщност капацитета е съобразен с честотата и напрежението. Разбира се би било възможно пълненето на резервоара и с няколко импулса /ако е по-голям/ и изпразването му само с един импулс - пак ще имаме резонанс. Може да има и буфер от стандартни кондензатори на топло електричесто /каквито се виждат от последното видео в Турция/ след Л.С., в които то да се натрупва и от там със схема пуш-пул да се инвертира в 50 Хц.
Мисля, че схемата за стабилизиране на честотата от патента всъщност променя честотата на пълнене/зареждане в зависимост от консумацията/натоварването или изпразването на Л.С., т.е. резонанса пълнене-изпразване и поддържа постоянно напрежение в изхода на инвертора.
Напълно възможно е с два биполярни транзистора, макар и руски да се изгради инвертор на 5 кВт при условие, че входното напрежение на инвертора е високоволтово - примерно 500 В/10А, като при схема пуш-пул средната стойност на тока за едното рамо ще е 1/2 или 5 А. - такива транзистори бол. За по-мощни варианти инвертора може да се реализира с тиристори.
Мисля, че Капанадзе умишлено показва тесла трафа - за заблуда, понеже именно той се спряга с ген. на СЕ, но същността се намира в боядисаната зелена кутия или в "консервената кутия" - там крие онова, дето не трябва да се вижда. Сам по себе си тесла-трафа е само едната част от системата. А дали той е настроен в резонанс или не, значението му е горе-долу такова, каквото е между обикновен и инверторен двигател на климатик.