Попаднах на книга от 1960г ,където се разглеждат искрови генератори и се дава конструкцията на искрището и там е написано че,се прави от мед не се ползва стомана. Тези азбучни истини трябва да се омислят и импровизаций със стоманени исрища да не се правят. Този детайл не обръща каруцата но наблягам на него.
Много си прав МИ68, аз дори си мисля, че точно този детайл обръща каруцата. Гледам на някой искрищата и тънките проводници които ги свързват, а пък искат да хранят с тях дебелата тръба на първичната на Тесла-трафа. Това е все едно от едно тънко маркуче-шлаух да пуснеш вода в големия маркуч и да му запълниш дебита- кА шЪ стане тая работа?
От опита ми с импулсните металдетектори, които работят на принципа на захранване първичната на Тесла-трафа, не че знам, ами направо съм сигурен в значението разчета на проводниците и ниското съпротивление на ключа. Макар и ниска средна стоиност на консумирания ток си иска дебел проводник.
Да не забравяме, че става въпрос за импулсна мощност. С други думи, всеки детайл е добре не, а направо задължително да бъде изпипан и направен като хората, защото дори и човек да е близо до истината, то едно такова пестене от материали ще направи така, че никога да не я види.
Капанадзе ползва за искрище дебели медни човки от поялници. Събрал е всичко от кол и въже, но пък работи