Уважаеми tod,
Мadsatbg ме изпревари... Според мен правилният въпрос е не "Има ли още някой който се съмнява че съществува такава технология?", а е "Защо АЗ (тук и сега) не разполагам с тази технология?", след като тя съществува повече от 100 години... И отговорът едва ли е в Световната конспирация, в петролните компании и в арабските шейхове. Не че тези фактори не оказват някакво, понякога и мажоритарно влияние, но краткият отговор е - че човечеството още не е (или поне досега не е било) дорасло за тази технология! Тестатиката има ли я? Има я. Работи ли? (не съм я виждал лично, но по всичко личи, че) Работи! Ама не за нас... а за хора с достатъчно напреднало съзнание. Защо ние не разплагаме с нея? Пак нещата опират до нивото на осъзнатост, или казано по друг начин - до нивото на духовно развитие... ПЪРВО - трябва да имаме човек (изобретател), който да е достатъчно духовно напреднал, така че не само да открие, но и да СПОДЕЛИ това откритие с ближните си БЕЗВЪЗМЕЗДНО (Вие бихте ли направили това? И ако не - защо си мислите, че другите ще го направят?) И ВТОРО - същият този изобретател, (заедно с това, че трябва стриктно да отговаря на първото условие) трябва самият той да ПРЕЦЕНИ, че всички останали са достойни, дозряли, пораснали и т.н., за да им бъде разкрито съответното изобретение. И докато вероятността да се сбъдне първото условие е едно на милион (или може би дори едно на милиард), то вероятността да се сбъдне второто клони към нула, а вероятността да се случат и двете заедно се вижда от сегашния хал на нещата... Може би с единствено изключение Тестатиката, където, както споменах, става въпрос за съвсем друго ниво на съзнание, в частност и на КОЛЕКТИВНО такова.
За съжаление в нито едно от двете предложения, които прочетох днес, на хора, имащи желание да реализират някаква идея (Иван Димов и електрос), видях признаци на такова съзнание... Вярвам, че модераторите могат да потвърдят (въз основа на контактите си със съответните персони) за отсъствието на такова и при Капанадзе, и при Bob Boyce, да не говорим за Perendev и други от сорта.
Та причините са ясни, и тя едва ли ще бъдат преодолени скоро - човешкото сребролюбие и тщестлавие на изобретателите от една страна, хиените и кръвопийците, които се навъртат около тях от друга, както и общата блажена неосъзнатост на останалата част от хората.