Ако трансформатора е от микровълнова печка, възможно е кръглата кутия да е някаккъв вид кондензатор самоделка, но ако е мрежов траф с по-ниски напрежения е възможно това да са бобини тип палачинка, няколко една върху друга, за получаване на високо напрежение. Хубавото на тези снимки е, че няма излишни елементи и платки, които да ни заблуждават още повече. Според мен всичко се свежда до смесване на високо напрежение с нищожен ток и голям ток с нищожно напрежение, но за да се разбере, как става това, първо трябва да се разбере, какво е ел. ток и, какво е ел. напрежение, а по този въпрос е писано много, но още не е даден категоричен отговор. Нас са ни учили, че за да протече ток, трябва да има разлика в потенциалите на две точки. Представете си една тръба пълна с вода, която е в хоризонтално положение, когато се повдигне единия край, се създава разлика в потенциалите между двете краини точки и водата изтича или имаме ток. А аз все си мисля, че за създаване на напрежение, са отговорни един вид микро частици, а за протичането на тока друг вид микро частици. Когато се подаде някакво напрежение на две точки, тези микро частици или заряди, които създават напрежението се струпват в тези точки по съответен знак плюс или минус и създават път или пространство, за да преминат другите частици или заряди, които обуславят тока. А пък тези частици създаващи тока се движат от по- високия потенциал към по-ниския, защото се стремят да изравнят дисбаланса, които е създаден от напрежението, а както знаем всичко около нас е в равновесие.