Здравей tod, ето тук
http://mazeto.net/index.php/topic,1954.0.html има една моя тема в която съм описал един от моите опити, при който аз с очите си видях огромната сила на енергията в която плуваме всички и всичко около нас. За да се стигне до СЕ, трябва да се вярва, че тя съществува. След това през годините съм правил хиляди експерименти, при които също съм виждал неща, които с дебелите книги, които всички сме чели, не могат да се обяснят. При подобен експеримент, проводници 4 мм2 изгоряха за секунди пред очите ми и тогава аз не можех да си обясня, от къде идва тази огромна енергия, като аз подавам на устройството 20 волта и около 2-3 ампера. Аз също съм много мнителен и съм на принципа око да види, ръка да пипне, но факта, че продължавам да се боря означава, че съм сигурен и убеден, че това са реални и възможни неща. Ако не бях видял тези неща, сигурно и аз щях да разсъждавам, като теб, което е нормално. Толкова по вярата.
По повод разработката на Димитрий и Руслан, е важно да се знае, че този принцип е един от начините да се възмущава средата или ефира и да се тегли енергия от там. Не съм физик и няма да се впускам в чужди територии, но мога да дам моето разбиране за ефира, и как, и защо се получава енергия от него в пъти от вложената. Съвсем принципно. Представете си едно еластично платно, добре опънато, когато го ударим силно и рязко, то поема удара и след това веднага се стреми да се върне в изходно положение или да се уравновеси, но докато се уравновеси платното вибрира и в двете посоки, няколко пъти и всъщност това движение е енергията, която получаваме от ефира, докато той се уравновеси. Ние нанасяме един удар по ефира, а той ни отвръща с няколко удара и затова енергията, с която той отвръща е в пъти по-голяма от използваната за възбуждането му. Та в тази връзка мисля, че идеята на Димитрий е реална, но този генератор е половината от принципа на Капанадзе.
Всичко, което Капанадзе казва е истина „ колкото е по-голяма честотата, толкова е по-голяма и енергията на изхода, ние сме достигнали честота от 1 МHz“. „ Моето устройство работи на принципа на лоста“. Ка да си обясним този принцип на лоста? Според мен той за накачка или възбуждане на индуктора използва плоска бифилярна намотка на Тесла, в която знаем,че може да се натрупа енергия в хиляди пъти повече от вложената, но при определени условия. Това е първата част на генератора и опорната точка на този лост. Втората част това е принципа изложен от Димитрий за получаване на енергия от средата или ефира. Когато започнат процесите във втората част, тази на Димитрий, в някои моменти, някои от бобините, са невидими за първия индуктор, което ги разделя от първоначалния източник на енергия, което е правило номер 1 за получаване на СЕ. Когато се стигне до момента на превключване на разрядника от обратната вълна, тогава движението на токоносителите в индуктора спира или се блокира, което означава, че в този момент втората част на генератора е отвързана от първоначалния източник на енергия и естественно в първата част или в плоската бифилярна бобина в този момент се натрупва енергия и тя не консумира или консумира много малко енергия за да потдържа процесите в самата нея. Тук правило номер едно е спазено перфектно и затова при Капанадзе генератора работи. Точно, когато мощния енергиен импулс от средата или ефира се появи, той блокира първия индуктор и отвързва останалата част на схемата от първоначалния източник на енергия и в същия този момент, когато схемата е развързана от източника, се получава мощен импулс от енергия на товарната бобина, просто гениално. Един път се получава енергия от ефира в пъти по-голяма от вложената за възбуждането му и втори път на принципа на лоста се използва натрупаната енергия в първата част на генератора, а именно в плоската бифилярка на Тесла. Затова Капанадзе казва, че честотата има отношение, към изходната мощност, защото колкото е по-голяма честотата в бифилярката, толкова повече енергия се натрупва в нея, която при всяко превключване на разрядника се използва на порций, без да се влага много енергия от захранващия източник.
Схемата на Димитрий е логична и работеща според мен, на теория, но е много капризна за изпълнение от гледна точка на настройките на многото бобини и кръгове в нея. Затова мисля, че Капанадзе се е ориентирал на варианта, който описах по-горе, защото е по-лесен за изпълнение. Втората част при него се свежда до това в бобината да се сблъскат две насрещно движещи се вълни, при който сблъсък се възмущава ефира и се получава обратен импулс на разрядника, които блокира или изключва идуктора и в същия момент по-голямата част от енергията на същия обратен импулс се индуцира в товарната бобина.
В момента работя по високочестотен високоволтов генератор с плоска бифилярка на Тесла, които ще използвам за възбуждане на индуктора за в бъдеще. До момента съм достигнал честоти от порядъка на 1 MHz. Поздрави!