Да-ааа, резонанс, какво е това , как, с какво е съпроводено!?
И всичко е толкова свързано, представи си че си с детето на люлката, блъскаш, връща се, блъскаш връща СЕ - СЕ.
Когато блъснеш люлката какво става с ръката, отива назад и се засилва, колкото по-голяма сила срещне толкова повече блъска. Поема 1 за да направи 2 и всъщност са 4.
Попитай Капи, сигурен съм, че ще каже. Опс, верно е!
Та как става при Роман, траф Резонанс, не случайно го пиша с главна буква, и всъщност е генератор на реактивна енергия , обаче ако помислиш малко и разгледаш люлката , ти нямаш генератор, а си направил ПРИЕМНИК. Реактивната или стоящата вълна изобщо не е вредна. Защо ли? - какво правите с нея в своите установки? Играете на тото, дано падне там дето трябва.
Има си място и трябва да го знае. Не е ли там, няма СЕ.
Преди десет и повече години направих първия си опит случайно. 9в батерия и три навивки около 150мм проводник 2кв.мм. Изтощената батерия от мултицета ми на късо, моментният резултат беше излизане от чорапите (!!!)
Но при следващия опит го нямаше този ефект. Защо?
Ако вземем предвид, че ако излъчиш сигнал и трябва да се върне, какво би направил с приемник-предавател? Да не си помислиш за закъснителна линия.
Ммммм , има резон в това, ще чакаш малко и ще включиш приемника с пълна сила, за да се насити колкото се може повече, а след това ще мислиш за бифиляр и др. които нямаш и идея за какво са ти. Ако има СЕ ще го намериш още на първата бобина.
В онзи пост, в който се казва за наелектризираната антена, която отдава енергията във траф. Какво мислите ?
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави