Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (23/35) > >>

tanevi2010:
Кой може  да ми каже  как  да увелича   пусковия  въртящ  момент на  ел.мотор  1.1квт. , монофазен  , 2890  об /мин. Чел съм  за  втори кондензатор на работната намотка   , ама как да  разбера коя е ?

krasias:
tanevi2010, работната намотка се свързва директно към 220в, без кондензатор. Пусковата намотка се свързва през кондензатор, като втория кондензатор се свързва паралелно на работния. Свързването на втория кондензатор който обикновено е от 120 до 180mF става през бутон който да се задържи само до развъртането на мотора.

Maistora52:
С цялото си уважение към Tanevi2010, аз непрекъснато - откакто за първи път се появи във Форума - мисля как да му се помогне. Прави нещо сериозно този "момък" - на 75 години (Браво!!!), направил е, съобщава ни за разработките си някои детайли, но ... Трябва - според мен - някой от по-младите от нас, да отиде лично при него, да се разбере за какво точно става въпрос, какви са нуждите, какво се иска от нас - форумците - и да се действа!
За целта, г-н Танев2010 трябва да даде свои координати, но не тук в тази тема, което е неправилно и не е добре, а примерно на "Лично към мен Съобщение" (клик върху името ми (ник-нейма), оттам избира опцията "Изпрати Лично съобщение", пише и Действаме! Или да ми изпрати писмо на  имейл   magnetmotors@dir.bg и след това аз по коректен начин да намеря варианта за координация, среща и т.н.
Г-н Танев2010, трябва да ми напише в това свое съобщение своят адрес, за да мога да намеря правилният човек - наш колега, който да отиде на място при него.
Обяснявам всичко това, тук и така, защото е видно, че г-н Танев2010 не е "на Ти" с електронното общуване и това го възпира в голяма степен.
Благодаря на г-н Танев2010 за почитанието към брадата ми  ;D ;D ;D, и искам да го уверя, че възрастта му го прави един от доайените ни във Форума... всъщност съм с повече от 10 години по-млад от него, но ЕГН-то си знае своето...
В ново очакване сме към Вас, г-н Танев2010.

dymelsoft:
Здравейте, Tanevi2010.

--- Цитат ---Машината си се  самоподдържа  и  хич не и  пука   за  200годишната  физика .  Писнало ми е  от  черногледци около мене .  Весели празници  и  вярвайте  на  квантовата теория -  всяко нещо , колко и невероятно да изглежда , има вероятност да се  случи !!!
--- Край на цитат ---
Всички които сме в този форум искаме точно това, да опровергаем догмите в тази 200 годишна физика. Само, че и на нас ни писна някой да твърди, че е направил машина, която се самоподдържа  и в същото време не е показал дори и една снимка. Твърдението Ви за многото работещи "ротовертери" в интернет е меко казано несериозно. Достатъчно съм се нагледал на клипове в които се твърдят революционни постижения, а в същото време никой не е успял да ги репликира на практика. Без да обиждам никой просто твърдя, че точно в тази идея нямате добив на енергия и тази система не може да се самоподдържа. Единственото, което може да ме убеди в противното е да го видя лично. Тогава Ви гарантирам, че съм готов да инвестирам в производството на същото, и да направя бум в интернет и света като цяло. Също така ще публикувам във всички възможни сайтове, подробни схеми и чертежи на същото устройство така, че всеки да може с минимални познания да си го направи. Това е истинския и единствен начин да се пребори системата и в частност 200 годишната физика. :) Всички други приказки са празнословие и не подлежат на коментар.

П.С. интересно как от един 24V алтернатор получавате тези киловати. Все пак за да получите 5KW на 220V от инвертора, ще черпите постоянно ток по голям от 210А и то ако инвертора е с КПД 99%. Честно казано не се сещам за алтернатор, който да е в състояние да отдава този ток. И моля не бъркайте Ah с A , къде точно разбрахте, че алтернатора който ползвате е 180ач. Такъв параметър за генератори не съществува, той се отнася само за капацитет при това на батерии. И накрая с тези 200ач акумулатори и аз ще Ви направя тази установка да се самоподдържа :) близо месец, няма да обяснявам защо. 

coke2k:
@dymelsoft и всички останали - и аз съм готов да инвестирам, ставаме двама. Имам същите условия като на  dymelsoft. Чакам факти иначе ще смятам, че това е поредната лъжа на някой повярвал си, неоценен и комплексиран техник.
Ей от това по-добро предложение здраве му кажи, а Tanevi2010?
Ти си ....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия