По повод идеята на Боб Бойс за електролизер който ефективен. Доколкото съм разбрал неговата идея е в кутия да се поставят електродите в жлебове, които да са плътни, жлеб долу и от двете страни, ако може да са като залепени така че от междината между два електрода към междината на съседните два да не протиква електролит дори по мокър ръб на електрод. Подава се общото захранване на първия и последния да кажем и напрежението се разделя да е равно във всички клетки, това знаем че работи до тук. Запълването с електролит трябва да е до под горния ръб на електродите, защото ако над тях има електролит, електролизера ще стане мокър със съответните утечки на ток и загряване, и неправилно разделено напрежение между клетките, ще работят при по високо, а това означава ниска ефективност, за 100% ефективност напрежението трябва да бъде 1.44 волта и примерно при 3 волта ефективноста е към 45 % мисля, има изследвания правени как зависи ефективността от напрежението приложено към двата електрода в една клетка. Разбира се електролита между електродите трябва да бъде под горния им ръб, защото когато заработят и обема се запълва не само от електролит, а и от отделения газ който се задържа и не е напуснал междуелектродното пространство, винаги има такъв газ. Въпроса е как да се поставя електролита между тези електроди така че да е равно количество във всички клетки, с еднаква проводимост за да не се разбяга тока, различен за всяка една клетка. Не съм го репликирал, защото сметнах че дизайна е много лош практически, макар че една такава вана става за обработване на електроди, колкото да поработят в нея и да се получи разлика в електролитния потенциал между анодите на които се отделя водорода и катодите на които се отделя кислорода, като вторите се покрият с някакъв тънък слой окис за да се монтират в електролизер като моята конструкция. При нея най важното е отделените газове да издухат електролита от каналите между клетката и бъблерите, за да няма утечки по този електролит, иначе той свързва клетките и се получава лудо количество топлина.