Прочетох много документи по темата с разлагане на вода и реших и аз да направя няколко експеримента, но преди да започна искам да знам дали идеите, които имам ще имат някакъв ефект и да не си играя напразно, ако някой ги е пробвал.
1. Форма на плочите. Гледам, че повечето използват почти квадратни плочи. Аз си мисля да използвам правоъгълни като височина им да е малка (например 5х15см), като идеята ми е балончетата да имат минимален път до горният ръб на плочата. Задължително ще има помпа, която ще върти водата.
2. Гледам на няколко места се споменава за магнити и ще сложа по продължението на плочите от двете страни неодимови магнити, както и вероятно (тук не съм сигурен за ефекта и смисъла, само идея) отгоре и отдолу или само отгоре, но комбинирани, като идеята ми е да се получи силно напрегнато магнитно поле.
3. Ще пробвам и с пулсиращо напрежение от бобина за кола (предполагам около 15киловолта).
4. Имам една идея на базата на наутралните плочи да използвам ситна неръждаема мрежа между клетките, като идеята е мрежата да спомага за пренасянето на заряда, като същевременно това, че има прозорчета да е по-добре за разлика от плътните плочи.
5. Друга идея е в близост до крайните плочи да сложа неръждаема мрежа като тя да се захранва от пулсиращото напрежение 15KV и един вид да стресира водата от време на време, а същевременно да си тече постоянният ток между плочите.
Разстоянието между плочите ще гледам да е малко (мисля си да е 1мм понеже ще има и помпа), но не знам тази бяла субстанция, която се образува върху плочите, колко увеличава дебелината им?
Общо взето това ми се върти из главата и ще чакам вашите коментари.