Ето и моите резултати. VW Jeta 1.6 бензин, карбуратор. Купена е преди 10 г. и е карана от мен само на газ. Газова уредба Lovato. В началото беше доста икономична, но след ремонт на изпарителя стана лошо: градско-около14 на 100, смесено-под 10 не ми е давала разход (икономично каране). Поставих магнити 6бр. наредени по схемата на колегата caduceus след изпарителя. Веднага разбрах, че съм на правилен път-с поставянето паднаха оборотите на празен ход но колата не се тресеше.
Субективни наблюдения: повишена мощност( но не и над 2500 оборота), промяна като цяло на шума на двигателя-стана много по-тих. Разход: 34 литра газ-460км. смесено- 120км. по магистрала(130 км/ч), 150км. междуградско, 30км. планина(пътя за леденика), останалите около 160км. в задръстена София. За мен резултата е отличен!!!
Може би най-важно е разполагането на така-наречените от колегата + и - полюси на магнитите. От предишните му постове не ми стана много ясно как точно ги разполага спрямо системата. Аз ги поставих наредени -,+ по посока на движение на горивото, така ги поставих и на въздуха, но там засега не мога да намеря добро място.
Сигурно на всички им е най-интересно как съм намерил тези + и - полюси! Тъй като не разбирам нищо от радиестезия, ми се наложи да си припомня една интересна статия( ако не се лъжа на някакъв руски учен) за разположението на магнитните линии на земното кълбо, и как те образуват мрежа, метър на метър, и как пресечните точки биват + и- , и че + са полезни а - са вредни за здравето. Та в тази статия беше обяснено как лесно се намират тези точки: прави се махало от някакъв метален предмет (аз използвам златната си халка), вързан на конец. Над + пресечна точка махалото прави кръгови отклонение по посока часовата стрелка, над - обратно, а ако сте само над линия, прави напречни на линията праволинеини отклонения. Това е начина, който използвах и аз. Магнитите ми са от Прамиз, 10/10/10 мм. 3.5 кг. Това което открих е, че почти всички имат ясно изразени +, - .
Очаквам мнението на колегата caduceus за тази подредба, и начина за намиране на полюсите!
Дано съм бил полезен.