Здравейте колеги,
отговарям тук на всички, които ми пишат на лични, защото постовете са подобни. Освен това виждам, че темата зацикля и се връща към изходно положение - едни магнити сложени както попадне на тръбите без да има пълно разбиране на процеса, на база на неясни теории /от типа на тези, обясняващи работата на последните две устройства - експандера и руското/. Показателно е, че няма голяма файда от тях на практика
Който не вярва, да си сложи и ще види, че нещата се движат евентуално в едни пет-десет процента икономия, които спокойно може да се получат от по-икономично каране, психологическо стискане и желание за ефект /неволната самоизмама е доста вероятна/. Друг показателен момент е увеличаването на силата на магнитите, за да се получи повече икономия - това също е подвеждащо. Важно е как се разполагат в пространството силовите линии по които тече всъщност оргона - с прекалено мощни магнити нещата отиват извън тръбите и после ефект - тцъ!
От друга страна, ако се спазват принципите, изложени пряко и между редовете в темата /който е схванал - чудесно, той ще има и най-добрите резултати/, може да се мине и с един прост кварцов кристал, правилно свързване, евентуално една усилвателна бобинка и оргонна антена... Дори и без магнити, използването на които има своите проблеми - температурни ограничения, директно приложение към тръбите поради загубипри пренасяне на тока по жица, смесване на + и - енергиите при калпаво свързване и т.н. Да не говорим, че при активните устройства с напомпване на оргона има доста повече ефект - аз например отдавна съм оставил магнитите на мира поради гореизложените причини.
Колеги,
целта на занятието е да има
ясна и винаги присъстваща икономия от порядъка на поне 35-40 % - независимо от сезон, начин на каране и т.н. Дотук резултатите са неустойчиви. Естествено който има тежък крак - ще си го има и след слагане на горивен или въздушен оптимизатор, но относителния ефект трябва да присъства горе-долу в посочените проценти. Аз затова работя - иначе винаги може да се оспорват нещата и да се докарва от девет кладенци вода. Затова и не пиша напоследък - като имам какво, ще започна пак. Засега експериментирам, посоката ми мисля е вярна
Поздрави и успехи на всички!