Импулса, който се подава на входа на тороида трябва да е променливотоков. След трансформирането му, се пропуска от диода едната полувълна. И тук се получава следното:
Напреженов резонанс се получава при променлив ток, а електролизата изисква прав ток.
Излиза въпроса? При напреженов резонанс да се използва едната полувълна. Не се получава.
Правих доста експерименти, получава се нещо като резонанс но съм убеден това не е резонансно явление. Захраних тръбите с 12V прав ток и добавих с 30кV диоди 27кV добавка.
Тока при 12V нараства с 3А и газопроизводството се увеличава. В тръбите се появява искрене.
Един много съществен въпрос имам тук.
След толкова време - направих клетката най-накрая клетката. И с прав ток си електролизира
. Обаче все още остава проблема с трансформатора и по точно това за което говори Тони. Значи платката работи като по учебник - излиза импулс и е регулируема както трябва (поне според осцилоскопа). Обаче след изхода ако сложа само една бифиларка както от The Book. Тока си остава променлив (абе въобще тоя импулсен ток - променлив ли се казва?) и няма електролиза. Пробвах с един BYV диод преди бифиларката(бърз високоволтов) - все тая
... Сложих и един траф от захранване за лаптоп преди диода (ама то дава късо?!?!) и пак не става.
Дайте идея как да го изправя тоя ток в правият път?
Да викам ли Чората са бухалката или има и друг начин?
ПС. Бифиларката ми е 10 см (1см диам). 2х100 навивки 22 AWG (0.8 мм). Не е много как трябва ама не трябва ли даде резултат някакъв туй нещо?