Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Ръчна изработка на слънчев панел

<< < (4/14) > >>

amigo_max:
Виждам, че тази тема отново е попаднала в забвение...
Моля, ако участвали в нея promoted и Seeker биха ме консултирали да драснат ред, че да им задам въпроса си.
Предварително благодаря!

cihan:
Извинявам се предварително знам, че въпросът ми не е по темата но се надявам все пак че ще ми помогнете, искам да симулирам слънчево греене върху панел каква светлина бих теми препоръчали благодаря предварително

Seeker:
Най-близка  до слънчевия спектър е живачната лампа със средно налягане и температура на спектъра 7-9 хил.градуса. Но трябва да сложиш филтър за ултравиолета, може да е едно парче прозрачен плексиглас.

CPU:
Според мен за симулация на слънчева светлина подхожда халогенната лампа.  Има по-голямо застъпване със спектъра на чувствителност на фотоволтовите панели, около 800 nm. Газоразрядните лампи имат ивичен спектър, тясни области с големи максимуми.

nitric:
Имам проблем със запояването на проводника върху сините клетки. Деламинира се заедно с пистата като изстине и отдоло вече не остава нищо върху което да се хване припой. Каква може да е причината? Ти готов панел ли си взе от някъде? Какъв и от къде?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия