Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Мотор-генератор на Hatem Raoul

<< < (2/5) > >>

FreeEnergy:
Да ви е сладко:

http://www.youtube.com/watch?v=qNX0f-4kKrs

mzk:
Браво! Очакваме и следващите резултати, най-вече поведението на устройството под товар. За съжаление по логиката на автора, от който черпиш информация, излиза, че ако сложиш някаква голяма тежест на втория или някой от следващите дискове, тя по никакъв начин не би трябвало да се отрази на първото колело (задвижващото), което за мен е доста странно.

FreeEnergy:
Да, аз много разсъждавах какво точно ще се случи, но съм вече почти сигурен че колкото и да са на брой следващите колела, няма да се отразят на задвижващото, защото силата която трябва да се приложи за отдръпването на магнитите се почти неутрализира от силата на привличане на следващите магнити. И това става в синхрон, по едно и също време, за всички колела едновременно. Т.е. самите магнити си причиняват движението със собствена сила.

Просто е гениално.

Разбира се трябва да се опита. В очакване съм на доставка на 50 магнита, които ще разположа на три хард дискове и ще усетя дали има разлика когато въртя единият, и добавям или отстранявам третия. Лошото е че не са ми ясни тоците и искам да разбера дали с един задвижващ мотор от примерно 1000 вата, мога да задвижа друг от примерно 1500 вата с такава магнитна връзка, или ще трябва да задвижа два по 750 вата.

Поздрави

FreeEnergy:
Здравейте,

Подобрих дизайна на модела, като използвах механизмите и магнитните носители на хард дискове. Ще пусна снимки при първа възможност. Очаквам и трети хард диск.

Междувременно може ли някой да изкара 'есенцията' на какво казва автора в този клип на френски. Единственото което разбирам, е че задвижващия мотор е 2 Квт и всички останали генератори са по 2 Квт.

http://www.youtube.com/watch?v=m0LjPc0lxfM

Благодаря предварително

kiliev:
Не знам френски, но долових "три хиляди в минута" - вероятно оборотите на въртене.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия