vodoley71
Правил съм преди време, но запилях някъде резултатите. То и тук в темата за обработка с магн. поле имаше данни от предната ми Ксантия - но само след монтажа, без тези отпреди. Народът си слага оптимизатори и рядко някой мери газове след това - основно ги интересува икономията, а не екологията. То за ефективността спор няма - но се явиха и някои проблемни обстоятелства:
1. Много коли са със стоманени тръби - като вляза на канала под някое HDI и видя четири черни открити тънки тръбички /две по две/ в щипки... Примерно Ситроен С Кросър, джиповете са масово с такива и т.н. И на бензин има доста - Тойота Рав 4, Ауди А6, Фиат уно, Мицубиши Лансър /новото/ - колкото щеш. Като им кажа на хората, че няма да има ефект с тия стоманени тръби, нито на тях, нито на мен ми е добре - но по-добре да си знаят предварително, нали така.
2. Едно ново VW Поло - бензин, с трицилиндровия мотор, даде странен резултат /не съм монтирал аз, от един сервиз са слагали оптимизатора/. Има мощност, но и увеличение на разхода - което е доста странно, досега от 78-80 коли е втори случай. И в двата не съм монтирал аз, та има терен за грешка в начина или мястото на монтаж. Но пък може и особеност някаква да има при електрониката и сензорите, не е ясно. Все пак аз да го кажа като опит - ако има някой с такова Поло, да има едно на ум.
По принцип в страницата ми ще има доста и обобщено инфо за оптимизатора, данни за повечето коли с успешно работещ К1, както и снимки на монтажи. До края на месеца ще я пусна, дай-боже и тестовете в лаборатория по ДВГ да са излезли дотогава.
Поздрави