Уф! А пък аз си мислех, че само моята кола е карък! Сега Кадуцеус ме успокои.
Колата е VW Passat, двигател 1.8 ABS (моноинженкция), обикновена газова уредба. Преди време сложих нещо на което му викаха Jetspark, което би трябвало да играе с предверието когато колата е на газ. Колко все още работи - не знам! Устройството може и да е било добро, но монтажа калпав (в двигателният отсек). Пластмасовата кутийка частично се е разтопила, от вътре частично или напълно са се разтопили някакви елементи, но засега не прави проблеми. Не знам това ли е ТАП или не.
В анкетата гласувах с повишена мощност, повишен разход. В интерес на истината колата 2 пъти ми даде намален разход. Тези замервания съм склонен да ги ги игнорирам, защото това са общо 600 км, а при останалите около 10 000 км, разходът е неприлично висок (с около +1/+ 3 л.).
Монтаж:
1. Първо беше в двигателния отсек. Там пробвах с маркуча върху изолацията, рязане на изолацията и маркучът директно на медната тръба. При всички положения преди изпарителя. Резултат за едно пълнене на бутилка даде намален разход - останалото повишен.
2. Монтаж в багажника на тръбата от изхода на бутилката - намален разход еднократно.
3. Монтаж под колата
При всички монтажи са спазвани правилата дадени от Кадуцеус.
От месец карам без К1 и разходът се успокои.
Благодаря на Кадуцеус за ценните съвети и напътствия. Впечатленията ми са отлични