И аз си изпатих от тази коварна болест. Последните 4-5 месеца живота ми се преобърна на 360 градуса. Някъде май месец беше към края, жена ми направи едни много хубави мекици и аз така се наядох, че даже и преядох. Започнаха едни странни болки, на моменти доста силни, като колики, в стомаха около пъпа и почти навсякъде, които никога не бях усещал. Опитах се да отида по нужда не би, фалшива тревога но болките си ги имаше около час, час и половина и после всичко утихна. На другия ден при друсане в колата усетих лека болка под лявото ребро, много лека, като да ти покаже, че там има нещо нередно, и след това забелязах, че се появява понякога и при дишане и си рекох отивам на доктор. Казах му симптомите и той веднага ме прати на гастроскопия. След 3 дена ми я направиха и ми казаха, че имам гигантска язва 4 на 5 см и ми взеха биопсия. Доктора ми вика това е атрофирал гастрит, много лоша язва и ми каза веднага да си взема час за гастролог, което ме накара да си помисля, че нещата са много сериозни. Никога не съм имал гастрит, нито киселини, нито парене, нито някакви проблеми със стомаха, нито някакви симптоми, ядех люто и всичко, като прасе. Взех си час и след една седмица излязоха резултатите от биопсията и гастролога ми сервира, че имам аденокарцином или рак на стомаха и ме изпрати в хирургията за операция. Искаха да ме оперират на 2 август, но аз отказах, защото не им вярвах, а и жена ми с детето си бяха заминали на Бг за ваканция и бях сам. Всички ме съветваха да направя второ изследване и да искам второ мнение, надеждата умира последна, може да е грешка, такива мисли ти минават и т.н. Платих 500 евро и го направих към края на август и се оказа, че язвата е станала два пъти по-голяма за около 2 месеца 8 на 10 см, това е отвътре на стомаха а от вън е по-голяма. Затова искаха да ме оперират по-рано, защото този рак е много агресивен. Насрочиха ми дата за 13 септември. Аз какво направих преди това, в момента в които ми казаха, че е рак спрях да ям всичко съдържащо захар и започнах диета за язвата не ядех пържено, люто и т.н. Иначе си продължих да работя тежка физическа работа по 10 часа на ден. Почти не усещах никаква болка само от време на време при усилия се усещаше къде нещо не е наред не бих казал, че това е и болка, нямах никакви симптоми за рак на стомаха и затова отначало не им повярвах напълно на докторите.. Започнах да пия кленов сироп и сода специална чиста за стомах, а кленовия сироп беше клас А не много гъст и разреждах содата без да загрявам сместа и пиех по 3-4 средни лъжички на ден някъде 2 месеца до операцията. Отделлно една бабка ми направи 4 литра някаква отвара от 13 билки дафинов лист, корен от глухарче и други не знам точно и това го пиех сутрин и вечер по една яка глътка от шишето и ги държех в хладилника. Отделно сутрин и вечер си правех сок от 1 морков, един стрък пресен лук, 20-30 грама магданос, целина и половин киви, понякога слагах и малко домат за вкус. И така 2 месеца и никаква захар и нищо сладко, освен кленовия сироп. Като ми направиха втория път гастроскопия в информето пишеше, че има много участъци на некроза или много измрели ракови клетки, но имаше все още активни, които се размножаваха. Казаха ми, че ще ми извадят целия стомах и аз се развиках да не ме оставят инвалид и доктора ми обеща, че ще направи всичко възможно. Това зависи от заразените лимфни възли около стомаха които са 26 и по това колко са заразени се определя стадия на заболяването. Така и направи доктора 6 часова операция уж щеше да е лапароскопия само с 4 дупки, но накрая ме отвориха, като прасе разрез на пряко 40см и нагоре още 10 см, защото язвата била много високо и нямало как да бъркат там с камери и други пособия, за да не ми надупчат сърцето. А според мен така е по-добре, защото всичко се вижда и може да се изчисти. Е възстановяването е доста време около 3 месеца. Оказва се, че там където се опира дебелото черво в стомаха има метастаз на дебелото черво, което се е заразило от стомаха. От него са ми отрязали 10 см, за да го изчистят, от стомаха две трети и парче от тънките черва, за да се направи байпас от хранопровода до остатъка от стомаха или новото стомахче, което са ми съшили. Абе нарезали са ми целия тръбопровод. Преди операцията на скенера нямах метастази и разсейки по другите органи. Два месеца след операцията пак ми правиха скенер и тест за туморни клетки и нямам нищо за момента и след 3 месеца пак на проверка. Ако не бях се оперирал ми даваха около 1 година живот, но според мен щеше да е по-малко, защото не знаеха, че е засегнато и дебелото черво. Аз съм убеден, че натуралните средства, които прилагах забавиха гадината и ѝ попречиха да се разпространи и в други органи, даже бях започнал и да я унищожавам.
Според мен всичко започна някъде месец април 3 дена имах почти 40 градуса температура без никакви симптоми на грип или настинка, без никакви болки никъде. Тогава се налапах с тази гадина а аз си обяснявам нещата така. Аз слагам плочки последните 2 години, правя фасади, басейни, подове, бани, тераси и други. Като докарат плочките и ги оставят навън и като вали картона с които са опаковани се мокри и се образува една гадна черна плесен и ме съмнява, че се налапах с някакви гадини от там. Е имам и 4-5 години работа в атомната централа в Козлодуй, влизал съм в радиоактивната зона не един път ама беше много отдавна. Бях пушач, почти никога не закусвах, пиех, само кока-кола, а вода почти не пиех. Алкохол не пия никакъв от 12 години и преди не пиех системно само в петък и събота на селския купон. Вече не пуша, но и нямам вече стомах нормален. Надявам се да съм прескочил трапа. Рака е диагноза, а не смъртна присъда и затова човек трябва да се бори до край.