"И все пак земята се върти!" - Г.Галилей
"И все пак водата гори!" - Ст. Найденов
"И все пак колата върви!" - Ст. Майер, Илия Вълков, Владо Димитров.
...
Аз тук не съм от компетентните, но мисля, че точно компетентните изпускат няколко много важни елемента в разсъжденията:
1. Приемате, че при експлозията в цилиндъра на ДВГ се получават 100 бара налягане (навън!) - приемаме, че от 30 до 60% от тях се оползотворяват в/от работния ход. Това при дизелите и бензиновите. Къде отиват останалите проценти? - съмнявам се да са само топлинни загуби... Защото тези проценти от експлозията създават инерционен момент във вала (чрез маховика)
2. Приемате, че при горенето на ННО - при Майер и Вълков - също получавате 100 бара налягане в цилиндъра - от експлозията (навън)...
В следващия момент заявявате, че имплозията била само 1 бар, т.е. обратното налягане при ВАКУУМ е само 1 атмосфера - и точно тук мисля че се прави фундаментална грешка при сравняването на ДВГ с Двигатели на ННО и с такива ДВВГ.
Ами сетете се, че ако всичко беше казано в патентите на Майер, Найденов и Вълков , вече щяхме да караме звездолети с Вода.
И най-важното - "вакуумът" - не космическият разбира се, а този в цилиндрите, никак не съм съгласен, че е само 1 бар. Разсъждавам така - че като извадим от тези "100 бара" работата, топлинните загуби, триенето, Мъртвите точки и настройките, ще останат точно ОТНОВО ТОЛКОВА колкото да свършат НОВАТА РАБОТА - в следващите тактове, т.е. ако да речем имаме 50% СОР при експлозията, ще имаме точно толкова и при последващата имплозия.
Да не забравяме и разликата в трите концепции - Майер, Найденов, Вълков. Да не забравяме, че те не само са показали принципи на "Горене", но и нови видове електронно осигуряване на процесите, друга механика, други устройства, които съвсем не са като тези (досегашните стари ДВГ), върху които екстраполирате познати вече принципи.
Обобщавайки, мисля, че създавате технологична каша, и се давите в нея вкупом - с две-три изключения.