Вярно е, че генератора не може да се самозахрани, защото няма КПД>1!
Това което Бедини, както и Берден искат да демонстрират, е не самозахранващ се генератор, а принцип!
Принцип, който показва, че извличането на енергия от вакуума е възможно, дори и да е в по малко количество от входящата. Тази енергия не е във форма, която може да се измери. Всякакви опити да се преобразува в нормално електричество е свързано с много загуби и единствения начин който Бедини е намерил за най подходящ, е зареждане на акумулатори по няколко в паралел.
Тъй като търсенето на КПД>1 променя представите за генератор на свободна енергия, Бедини много добре обяснява, че може да постигнем автономна захранваща система без да имаме КПД>1.
На филма демонстрира много ясно как става това!
Аз също съм правил опити да зареждам акумулатори от кола с Бедини генератор и въпреки че бяха сулфатизирани успях да увелича тока в тях. Опитите със сухи акумулатори на 12V/2Ah, който проведох, успях да заредя един изхабен акумулатор с един зареден, като установих, че зареждането стана по бавно от разреждането на захранващият акумулатор. Но тъй като имам само два еднакви акумулатора, направих друг опит, при който Бединито захранвах с токоизправител, а двата акумулатора вързани в паралел зареждах с генератора. Установих, че времето за зареждане на двата акумулатора беше същото, както и при единия акумулатор, с малки разлики. Това ме води до мисълта, че ако използвам акумулатор на 12V/3Ah за захранващ, ще мога да заредя два акумулатора на 12V/2Ah докато се разреди напълно захранващия. В краен случай двата акумулатора ще дадат 12V/4Ah в паралел, което е с 1Аh повече от захранващия акумулатор.
Това, че вие сте правили неуспешни опити не доказва че генератора не работи. Магнитите са разположени така, че да създават взривно свиване на магнитното поле при запушване на транзистора. Това поражда висок пик от напрежение, което минавайки през проводниците трябва да предизвика светене на неонова лампа. Неоновата лампа е индикатор за правилно работещ Бедини генератор!