elektros, тази тема за клиповете е дискутирана многократно. Да "тубата" е претъпкана буквално с клипове на тема "free energy" , като е напълно ясно, че авторите на тези клипове правят това с цел печалба. Има обаче и друг въпрос. Кой плаща на YouTube за това съдържание (като изключим рекламите). Да предположим, че някой наистина качи достоверен клип, какво ще се случи с него. Това е все едно да хвърлиш игла в купа сено.
Като оставим на страна хилядите клипове, да отричаме алтернативните методи за преобразуване на енергията около нас (която е в изобилие) е същото като приказката за щрауса. Забравете за миг консервативните си познания и си задайте въпроса, защо съвременната физика страда от толкова нерешени парадокси и несъответствия в различните теории.
Най-лесното нещо, което може да направи човек е да отрича нещата които не разбира. Естествено, трябва да се разграничим от сляпата вяра.
Друго, което винаги ми е било интересно е къде се дява енергията от загубите във всяка една система, която извършва работа така или иначе с КПД под 1 ? Какво я поглъща? Всеки ще каже сили на триене, топлинни загуби и т.н. Естествено простия отговор е закона за ентропията, но коя е силата която се противопоставя на ентропията.
Съжалявам, че се отклонявам силно от темата, но смятам съществува система която е в състояние да трансформира форми на енергия които не можем да ползваме в такива които можем. Поздрави.
П.П. Не съм сигурен, че системата на "Бедини" спада към тези които са в състояние да извличат енергия от средата, за това ще предложа схема, която да се експериментира. Не ми се дават пари за толкова много метри жица, но тези които имат вече така или иначе налична реплика, не пречи да пробват.