Yoro, за да не останеш по назад, и ти реши да се изложиш с меренето ! Това което се разбира е разбираемо. Само дай обяснение какво точно мериш с AC clamp meter ? С АС ли зареждаш акумулатор та мериш с този уред ? Това е новост. Схемно, как ти е вързан реотана ? Ако е паралелно на акумулатора, какви токове ни караш да събираме ? Ти не показа разделено мерене на тока на реотана и тока на заряд ! Не знам защо се опитваш да ни будалкаш ? Такова мерене е до някъде възможно с AC-DC true RMS clamp meter. Зареждаш акумулатори. Никога не съм оспорвал като опонент. Оспорвам,от мрежата дърпаш повече отколкото вадиш за заряд. Това че зареждаш бързо нищо не значи. Вдигаш напрежението на ак. вероятно правиш десулфатизация, и толкова ! После ак. се държи като поправен може би за известно време. Това вече го написах и по друг начин, но ти не пожела да ме разбереш !
Всички видове ак. клетки си имат номинал на зареденото напрежение. Ако е повече то се дължи на не установен процес. Ти сам показа че при изкл. генератор, като вкл. реотана напрежението на батерията кляка. Повтарям се: нямаш методика, така не се мери !
Поздрави !