Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1
Иван Димов:
Вижте какво намерих в мрежата:
http://www.youtube.com/watch?v=r3yEdL-CdGg центробежни в посока - прилагам две снимки от сайта
Моята механика е подобна, но явно при мен кориолисовите сили неутрализират центробежните и резултатът е нула. Не съм сигурен дали и тук няма да има същия проблем. Принципът е следният. Имаме въртене с постоянна ъглова скорост w. Центробежната сила е F = m . w2 . R и следователно при по-голям радиус ще е по-голяма. Траекторията на тежестите е ексцентрична и затова центробежната сила от едната страна е по-голяма и би трябвало да повлича цялата платформа. Кориолисовите сили обаче са в противоположна на голямата центробежна сила посока и я неутрализират при моя експеримент, въпреки че при сметките ми на компютър би трябвало да има тяга. Взел съм предвид и центробежните и кориолисовите сили. Може би грешката ми да се е получила от различните по големина елементарни участъци dS от траекторията при интегрирането. Сега обаче не ми се смята наново, защото имам идея за по-прост експеримент, който сметнах само с калкулатор за пет минути.
Интересно е също да се отбележи, че моят неуспешен експеримент всъщност е патентован през 1988 г. USP# 4,788,882 12.6.88 Flywheel Fulop Charles Едва преди два дни намерих тази информация - явно хората патентоват без работещи прототипи. Прилагам публикувания чертеж - не намерих други пояснения, но аз така и така разбрах всичко по трудния начин. Скоро може да пусна и видео.
kkrasi1967:
--- Цитат на: kkrasi1967 в Юли 10, 2013, 01:42:00 pm ---всичкото това се опира на маховиков момент на ускорение, хайде направи следното - вземи една бутилка да речем от литър и половина, пластмасова, налей в нея 1,2 литра вода, навий й капачката, обърни я с дъното нагоре като й дадеш ъгъл около 45 градуса на дъното спрямо гърловината, хай сега се завърти в някоя от посоките която си избереш, желателно е да го направиш бързо, няма начин да не усетиш тласъка на водата вътре насочен към дъното...
--- Край на цитат ---
Идеята е че гоним налягане в затворен съд създадено от насочен воден стълб с променящо се налягане благодарение на регулируеми обороти,колкото са по-големи оборотите толкова е по-високо налягането върху дъното на съда,и същевременно с това и разреждането близо до гърловината му..а какво получаваме когато в затворен съд имаме налягане в едната му страна и разреждане в другата?-имаше го описано в един учебник по хидродинамика ако не се лъжа..
Иван Димов:
Ха-ха, вижте на какво попаднах случайно: http://www.youtube.com/watch?v=oOWKjeOgibQ - инерционен движител
Преди време, когато писах темата "Законът за запазване на енергията е грешен", altium все се заяждаше да докажа думите си с експеримент. Там бях писал, че при кос удар имаме включване и на центробежни сили, за които ЗЗЕ не важи, а и като цяло и третият закон на Нютон не важи. Този експеримент го доказва като теорията е съвсем елементарна.
PyroVeso:
Колега Димов, изобщо не мога да разбера какво е иновативното тука? Ако имаме само една тежест отгоре да се мандахерца напред-назад и сложим на колелцата ограничители, които да им позволяват да се въртят само в едната посока - ще получим същият резултат. Е, естествено с 50% загуба на вложената енергия, но да не мислиш че показаният вариант е по-ефективен?
Иван Димов:
PyroVeso, от това по-иновативно - здраве му кажи. Това е принцип, нарушаващ третия закон на Нютон и ЗЗЕ. На базата на този принцип можеш и НЛО да подкараш. Не чуваш ли "ръмженето" на разни разузнавателни централи по медиите, раздразнени от изобретенията на "простолюдието"? Този принцип аз го наричам РАЗСЕЙВАНЕ НА ИМПУЛСА. Разсейване, защото имаме отклоняване на импулса от праволинейното му движение - получава се своеобразно завиване (променяне на посоката), което води до центробежни сили. Има ли завой - има центробежни сили и законите не се спазват.
Това в "ю-тубата" е от 10.05.2013 г. докато това file://localhost/C:/WINDOWS/Desktop/пренасочване%20на%20импулса%20Effect%20Of%20Momentum%20Dismemberment%20on%20Linear%20Momentum.mht
не знам от кога е, но във всеки случай е преди 15.09.2009 г., когато аз съм го видял. Прилагам го и като файл.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия