Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение
Maistora52:
Навит съм и с хомеопатия да се "джанджаросам"... щото при мен Плацебото не играе въобще... обаче пак си имам едно на ум... Повтарям се: "...хомеопатията или по-точно нейните илачи сами по себе си не лекуват. Лекува нещо друго... ако лекува де, щото може и да не лекува... "
Не забравяйте и за "номера", който се получава поради съществуването на т.нар. МИМС гени... открити и доказани от английски учени: с няколко думи - Това е психологичната среда/поле обгръщаща всички нас (включително и наследствена среда), от индивид през семейство, та до дружина, тумба, тълпа, сборище, и пр. до чисто фанатизирани членове... и "уж" свободни аутсайдери...
Това е в пряка връзка с т.нар. Флуктуативна Психология, изучаваща поведението на големи маси хора на едно място... и изпадането им в състояния на почти пълна лудост, шизофрения, "религиозни" гърчове и др. или ако е едноканална, например - до събарянето на Берлинската стена, или изграждането на Пирамидите...
Пример от природата: учените все още се чудят как така ама ВСИЧКИ РИБИ ЕДНОВРЕМЕННО в един пасаж завиват ЕДНОВРЕМЕННО в определена посока за избягване на кръвожадните навлеци...
Всичко това са неизследвани и недоказани добре територии на енергийните взаимодействия на Биологичните Организми от всички нива - от амеби до Божествени!
В този смисъл не някаква си Вяра в Бог лекува (например), а "неговото" присъствие вътре и между нас. Вяра означава - Връзка, Веревка (на руски), двуканална енерго-информационна линия (на езика на информатиката) ... а и нещо много повече от всичко това - ЕДНО-ДВУ и много-посочна КОМУНИКАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНО НИВО... между всички обекти и субекти на всички нива.
Трябва вече достатъчно да сме ограмотени, за да знаем, че дори само да си Помислим едно нещо, и То започва вече да действа, да става, да се изпълнява...
Това последното - лично аз съм го изпитал многократно вече, и не само че нямам никакви съмнения, но и достатъчно добре съм изследвал "механизма" му, за да мога да го ползвам при екстрени случаи.
Да не говорим и за един друг феномен с човешката енергетика (което е доказано и на изток от нас и на запад) - че обикновено живеем ползвайки най-много една десета от енергийния си потенциал, а в екстремални случаи този потенциал най-малко се удесетворява... Пак съм го изпитвал нееднократно... има и свидетели, част от които потърпевши на външни фактори...
Няма плацебо, обаче няма и каквито и да било медицински, фармацевтични или други измишльотини на съвременната цивилизация...
Размишлявайте!
edin:
angelmr, как ще обясниш лекуването на животни с хомеопатия? Там плацебо е изключено, а резултатите са налице. Противниците на хомеопатията, избирателно заобикалят този въпрос.
пп. Истинските хомеопати знаят, че за да има ефект, при човека, хомеопатичното лечение, първо се изчистват токсините в тялото иначе няма резултати!
ппп. Не съм склонен да приема физико химичната теория, защото хомеопатични разтвори се правят и чрез копиране с подходящи уреди, при което няма физически досег на веществата! Как ще го обясните? Бил съм на семинари, където хомеопатичните лекарства се правеха, чрез запис на глас, който устройството преобразува и записва във водата.
Maistora52:
Аз съм ти отговорил и за животните Edin... Размишлявай. Остави плацебото... Мисли за Пси-полето! - то е Другото, или понякога - Третото.
Обаче, не се връзвайте на "партенката" че всъщност в хомеопатичните цярове няма от съответното активно вещество... Кой го казва това? Напротив - има! Но в много разредени дози... И тогава в съответния организъм се ВКЛЮЧВАТ различните системи... което води до излекуване...
Трябва да добавим, че и собствените ни жлези с вътрешна секреция изпускат в кръвта същите ултра-разредени количества секреции... точно като в хомеопатията...
Но с много-много-много важната забележка - трябва предварително изчистване... точно това е препъни камъкът - остатъчната замърсеност...
svetlio760:
Моята лична теория за хомеопатията е малко по- простичка! В глобулчетата няма и една молекула от веществото, но решетката на захарта пази информацията за него, а неизученият още имунитет долавя опасността от вреда на съответното вещество и взима мерки, които се състоят в това да премахне симптомите на въпросното нещо максимално и да се подготви да го посрещне- ще взема по-горният пример- Детето е настинало- организма се бори с някаква зверска настинка- обаче аз му давам tubercullinum което означава туберкулоза- организма се заема да излекува наличното, защото туберкулозата е много по-опасна за него, а двете болести заедно ще доведат до смърт! И хоп- детето се оправя, а туберкулоза няма, защото има само информация за нея, а организма не отчита разликата в двете болести по този начин както ние- за него това дето идва чрез глобулчето е просто още един проблем, който прилича много на първия, а трябва да бъдат премахнати и двата- вкарва ресурс да премахне и двата, но втори няма- тогава този ресурс се вкарва за премахване само на първия проблем- демек подобното лекува подобно! подобни симптоми означава подобни ресурси, механизми и реакция........! Бе не знам дали го обясних добре! :-[
edin:
Майсторе, обърни внимание на това
--- Цитат ---хомеопатични разтвори се правят и чрез копиране с подходящи уреди, при което няма физически досег на веществата!
--- Край на цитат ---
Мислиш ли , че не са правени спектрални анализи на хомеопатични лекарства, в стремежът към дискредитиране на тази наука? А как ще си обясним фактът, че по-разредените разтвори, имат по-силен ефект, ако действието е на химична основа? Няма логика.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия