Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение
svetlio760:
Хомеопатията е като GEET реактор- никой не знае какво става вътре, но работи!!! ;)
piton2012:
Радвам се, че заговорихме по темата за хомеопатията, но тя вече е далече от заглавието. Мисля, че е добре майсторе, да я прехвърлиш на някъде или да е като нова тема. Щях и аз да понапиша нещо, но го отлагам за сега. Иначе браво на всички. Клегата angelmr, е направо отличник, но самият аз търся други обяснения или поне мнения.
Seeker:
Ако GEET-реактора работи, на всяка втора кола щеше да има такова нещо!
@ edin
Никой не дискредитира хомеопатията като наука, защото такава наука няма. Има методология наречена "хомеопатия" която забърква разтвори, като все още няма обективни методи за качествен и количествен анализ. Има само субективни възприятия и "вяра в резултата". Определена наука може да се развива само като се създадат измервателни прибори и методи, които да са извън субективните възприятия на изследователите. Методите на Тюрен за определяне на ефективноста на хомеопатичните разтвори не се оказват достоверни. А сегашните методи са определено шамански: повервай, почувствай, усети и т.н. Само с думкане на дайрето и неразбираемо бръщолевене няма да мръднем напред в тънките полета. Трябват прибори, които да дават еднозначни резултати. По статистика на умрелите и оцелялите трудно може да се прави оценка на лекарство, кое е добро и кое не!
Пример за подобен вид прибори, за регистриране на биополе, са приемниците на терахерцови вълни. За съжаление тази част на спектъра тепърва се разработва и всичко е строго секретно, почти няма публикувани изследвания. Ще дам един пример за експериментален приемник от класа на жабешкото краче на Галвани, който може да се направи от всеки един що годе запознат с електрониката. Хваща се един скакалец и по коремчето му се залепя тензодатчик. Ритмичните движения на коремчето на скакалеца се забързват или се забавят в зависимост от степента на стрес. При поставяне на скакалеца в затворена дървена кутийка и приближаване на друг скакалец или хищник, се забелязват отчетлива промяна в ритъма на движение. Скакалеца успява да усети какво се приближава към него по някакъв начин. Все още няма създаден електронен прибор, който да улавя тези полета и да има същата чувствителност. С помоща на скакалеца може да се експериментира и с химически вещества или силно разредени разтвори, кое е опасно и кое не; кое екранира тези полета и кое ги пропуска.
И като се създадат приборите можем да говорим за точни измервания и чак тогава да се говори за наука или за нейното дискредитиране.
valex:
Има руски уреди, които се казват 'репринтер' и копират информацията от хомеопатично лекарство и усилено го препращат към друго приемащо вещество или директно към човек.
Лично аз съм правил подобен уред, който работеше, но не можах да го изследвам добре понеже го предадох на този който го поръча и го пратиха в Канада. Интересното е ,че после не можах да го повторя :( . Имаше нещо различно в другите версии или намотките бяха други или самата платка беше по-различна от пътвата.
А има и уреди на които се поставят записана информация и те само излъчват информацията от хомеопатичното лекарство. Не съм имал възможност да докопам такъв.
edin:
--- Цитат --- А сегашните методи са определено шамански: повервай, почувствай, усети и т.н. Само с думкане на дайрето и неразбираемо бръщолевене няма да мръднем напред в тънките полета.
--- Край на цитат ---
Колега, аз мисля, по точно обратния начин! И за да не се чудиш, защо....ами със шамански нещица се занимавам и имам не малък опит. Усещам, че не съм си на мястото.
Успех във фините полета с методът, "око да види, ръка да пипне".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия