Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение
Toshe:
Не съм фен на хомеопатията, поради някакво вътрешно усещане, че тя е едно много ниско ниво в езотерката, алтернативната медицината и т.н. и плюс това при всеки сработва различно. Също не съм фен и поради това, че смятам че изключително малко хора са добри хомеопати и също така и боарон и други лекарства не са на 100% качествени. Често хората, които се занимават с хомеопатия се занимават и с рейки и други неща, които са голям блокаж на енергийно ниво и са нож с две остриета. Все пак пиша, за да информирам за един по-нов начин за изработване на хомеопатични лекарства в потенции, които изобщо няма на пазара. Всичко се постига само чрез словото буквално за секунди. Метода може би е откритие на наша сънародничка се нарича "Вербална хомеопатия.", но смятам че той е прилаган и от други хора. Най-малкото аз съм посещавал курс за енергийно вибрационни есенции и съм експериментирал малко и знам, че не са нужни никакви вещества, машини и прочие, за да се направи хомеопатично лекарство. На всички ни е ясно, че водата е много податлива на информационно зареждане и това е доказано научно. Достатъчно е само чрез намерение на 2-3 сантиметра пред устата да се изрече лекарството и неговата потенция и хомеопатичното лекарство е готово и може би е много по-чисто качествено и силно от това в аптеката.
Жената на клиповете не ми допада на някакви вътрешни нива, но се абстрахирам от това и смятам че информацията е ценна и вярна.
Поздрави
ivobg:
Ами добре е, че се опитвате да осмисляте и разнищвате нещата!
Надявам се когато започнете, да ЧУВСТВАТЕ и ВИЖДАТЕ НЕВИДИМИТЕ неща да спрете да си задавате реторични въпроси!
Иначе си на ВЕРНИЯТ ПЪТ, ПРОДЪЛЖАВАЙ и ще получиш ВСИЧКИ отговори!
Seeker:
--- Цитат на: edin в Март 18, 2013, 07:26:49 pm ---Колега, аз мисля, по точно обратния начин! И за да не се чудиш, защо....ами със шамански нещица се занимавам и имам не малък опит. Усещам, че не съм си на мястото.
Успех във фините полета с методът, "око да види, ръка да пипне".
--- Край на цитат ---
Не "око да види, ръка да пипне" - това е в раздела за шамани, винаги може да се внуши на човек какво вижда или пипа, мескалин има достатъчно ;) Тук говоря за "лампа да светне, стрелка да мръдне" - това е научния подход.
Но щом се занимаваш с шаманизъм, успех в занаята!
Maistora52:
Няма еднакви хора, няма еднакви болежки, няма еднакво действащи илачи, няма ЕДНАКВОСТИ... Трябва да се подхожда индивидуално...
Не спорете дали е или не е "тъпа" или "умна" хомеопатията, а защо и как така на един действат илачите й, а на друг - не... това е въпросът! Разбира се, още много е нужно за изясняване на механизма й на действие...
edin:
Seeker, по-логиката ти съдя, че не вярваш нито в Бог, нито в съществуването на душата и човешкия дух, защото никой не ги е снимал и регистрирал с уреди, а няколко милиарда души са пълни глупаци.
Toshe, практикувал съм вербална хомеопатия и не само хомеопатия. Във водата можеш да кодираш, доста неща.
--- Цитат --- Често хората, които се занимават с хомеопатия се занимават и с рейки и други неща, които са голям блокаж на енергийно ниво
--- Край на цитат ---
Не разбирам, какво имаш предвид, под "други" неща и какво значи за теб "енергиен блокаж'. Енергийния блокаж, всеки си го прави много лесно, със своя скептицизъм. Да, скептицизмът е най-силния блокаж. Това е причината всичко, което работи на фино енергийно ниво, да не работи при някои хора изобщо.
Какво са скептиците? По моему, са едни много уплашени на ниво душа деца, а от страхът, по голямо зло за личността, няма. Всичко започнато със страх е обречено на провал.
Искам да ви кажа и моята теория за прословутото плацебо.
Ами такова животно, няма. Някой дава на болния чаша с чиста вода и му казва, че е еди, какво си лекарство. Е, какво става според вас? Ами водата вече е кодирана и дефакто е носител на лекарствена информация. Има и известна индивидуалност в такъв случай. Зависи, от конкретния "даващ" водата, на какво ниво е душата му, защото това, което кодира водата не е просто звукът, а душата. Звукът е израз на волята и е само посредник, между измеренията.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия