Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение

<< < (6/18) > >>

EDM electronics:
edin, ами не си прав. Тук има хора, които без всякаква практика знаят всичко. Ни един от тях не е имал досег до хомеопатия, но понеже стрелките на техните уреди не отчитат резултати, означава че тя не действа. Те смятат, че научният подход е единствено и само в рамките на познатата им наука. Приемат, че науката няма повече какво да открива и щом е така, независимо, че практиката с хомеопатия показва противното на техните убеждения и предположения, за тях това не е така. Но от друга страна и те са прави за себе си. Няма как да им подейства, при условие, че никога не са пробвали, но и дори да го направят, съм убеден че ще се окажат прави единствено и само за себе си - няма да им подейства.

На философите и докторантите им предлагам да се обърнат към MZK в научните си изследвания по темата. Относно измерванията за ефективността на хомеопатията при повторяемост и еднородност на средата, и многобройност и успеваемост на пациентите, той ще даде най-достоверната информация.

Maistora52, хубаво е да знаеш, че хомеопатията изключително мното помага при всички видове ставни заболявания и дава резултати, които ортодоксалната медицина не може и да мечтае дори, да не говорим за йога.

Maistora52:
Съгласен съм с Edin. Но ще отворим отделна тема за това: "Човешката енергетика - забравен инструмент за получаване на Свободна Енергия"
Що се отнася до моите болежки - намерих им цаката - спрях кафето, спряха и болежките. Факт. Нищо не ме боли.
Язък! - много ми беше кеф с кафенцето!
Сега предстои май и секса да спирам... но пък ще се подуе простатата... вързано е! - и тук трябва да се внимава - с дозите!

angelmr:

--- Цитат на: edin в Март 18, 2013, 03:39:46 pm ---angelmr, как ще обясниш лекуването на животни с хомеопатия? Там плацебо е изключено, а резултатите са налице. Противниците на хомеопатията, избирателно заобикалят този въпрос.

пп. Истинските хомеопати знаят, че за да има ефект, при човека, хомеопатичното лечение, първо се изчистват токсините в тялото иначе няма резултати!

ппп. Не съм склонен да приема физико химичната теория, защото хомеопатични разтвори се правят и чрез копиране с подходящи уреди, при което няма физически досег на веществата! Как ще го обясните? Бил съм  на семинари, където хомеопатичните лекарства се правеха, чрез запис на глас, който устройството преобразува и записва във водата.

--- Край на цитат ---

Може ли да видя публикация в рефериран журнал, където се описва подобно изследване?

angelmr:

--- Цитат на: svetlio760 в Март 18, 2013, 04:21:32 pm ---Моята лична теория за хомеопатията е малко по- простичка! В глобулчетата няма и една молекула от веществото, но решетката на захарта пази информацията за него, а неизученият още имунитет долавя опасността от вреда на съответното вещество и взима мерки, които се състоят в това да премахне симптомите на въпросното нещо максимално и да се подготви да го посрещне- ще взема по-горният пример- Детето е настинало- организма се бори с някаква зверска настинка- обаче аз му давам tubercullinum което означава туберкулоза- организма се заема да излекува наличното, защото туберкулозата е много по-опасна за него, а двете болести заедно ще доведат до смърт! И хоп- детето се оправя, а туберкулоза няма, защото има само информация за нея, а организма не отчита разликата в двете болести по този начин както ние- за него това дето идва чрез глобулчето е просто още един проблем, който прилича много на първия, а трябва да бъдат премахнати и двата- вкарва ресурс да премахне и двата, но втори няма- тогава този ресурс се вкарва за премахване само на първия проблем- демек подобното лекува подобно! подобни симптоми означава подобни ресурси, механизми и реакция........! Бе не знам дали го обясних добре! :-[

--- Край на цитат ---

Не четеш ли написаното по-горе? Такова нещо като памет на разтворите при разреждане не съществува.
 Да естествено, че има много неща, за които не знаем. Но ако изказваш твърдение с което описваш природата на едно подобно въздействие, то автоматично с това изказваш твърдението, че знаеш какво представлява това въздействие. Не можеш да смесваш вяра и наука. Ако само вярваш, ще си казваш молитвите или ще пиеш съответната там алтернатива на светената вода (ако и да я наричаш хомеопатичен продукт), без да коментираш механизмите на въздействие. Защото тогава механизмите не са от значение, ти вярваш и за теб това нещо действа. Но ако тръгнеш да коментираш механизмите на въздействие, вече отиваме към научните методи с всичките им там доказателствени методи, повтаряемост на експеримента в контролирани условия, липса на субективност и така нататък.
ПС. Не е научно от моя страна, но не бих изключил възможността силната вяра на един човек, да въздейства на друг. Особено ако ще коментираме връзката майка-дете.

Seeker:

--- Цитат на: edin в Март 19, 2013, 08:39:58 am ---Seeker, по-логиката ти съдя, че не вярваш нито в Бог, нито в съществуването на душата и човешкия дух, защото никой не ги е снимал и регистрирал с уреди, а няколко милиарда души са пълни глупаци.

--- Край на цитат ---
Вярата е нещо съвсем лично и то не се демонстрира, нито показва; то е  нещо като задника - всеки го има, но малко го показват!

Ти ми говориш за религия - да, аз не вярвам нито в еврейския Бог, нито в душата! Все едно някой да ми говори, че като си спре компютъра, софтуера му отлита някъде!  Няколкото милиарда души наистина са пълни глупаци, защото скачат по свирката на "богоизбраните", ха-ха-ха, Папата е спуснат свише, а? Или е избран от шепа тарикати?

Не бъркай човешкия дух с душата! Едното се възпитава, а другото ти казват че уж го имаш.

И не ми се струва редно този форум да залита по мистика, религиозни убеждения, всякакви недоказани  фантастики или виртуални пространства. Това беше форум на реалисти, търсещи научен или технически пробив в енергетиката, а сега  прилича на седянка на баби разказващи истории с таласъми, вампири, змейове  или модерните напоследък зомбита.  Извинете ме, ако съм объркал мястото и времето, или  нарушил  нечие душевно спокойствие.

"Свободата не ще Екзарх, иска Караджата!"       

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия