atos, просто така работи научния метод. Има човек който твърди, че предсказва земетресения. Отчитаме колко е познал и колко не е познал, като така се вижда в крайна сметка колко успешен е той в предсказването на земетресения.
Да, nizo, точно така работи научният метод, съгласен съм.
Въпросният човек, който твърди, че предсказва земетресения не е поемал ангажимент да не остане НИТО ЕДНО непредсказано земетресение от него - ФАКТ, доколкото знам!
Не е и казвал, че на въпросната дата НЯМА ДА ИМА трусове - пак ФАКТ (т.е. не се е ангажирал с прогноза за съответния ден).
Повтарям се, но писането, без да се чете и вниква в чуждите постове, явно се превръща в тенденция?
Не може ли да се допусне, че ELPUNTO си има и личен живот (и други ангажименти) и не ти дължи прогноза за всяка една дата и на всяка цена - не е длъжен да ти се отчита!
Плюс това ще те помоля, като модератор на форума, да не защитаваш такива псевдонаучни тези. Това не е garaja, че да мятаме махала, а и да ги мятаме, резултатите ще се разглеждат научно! ELPUNTO не може да предсказва земетресения и в това няма нищо странно. Ако хората можеха да предсказват, то тези хора щяха да работят в сеизмологичните центрове и да уведомяват населението за идващите опасности. Още повече, че ELPUNTO, как пък така реши да даде в прогнозата си долния ляв ъгъл на България, където по принцип се вижда постоянна активност?! Как така изтърва 3 поредни труса в центъра на България, където не се вижда честа активност?! Какво познава той? Нищо! Просто дава добре премерени, чисто статистически прогнози с успеваемост 70%, по собствените му думи!
Това, че не интерпретирам факти по субективен начин, не означава, че ЗАЩИТАВАМ или не, нечия теза! Това би предполагало личностно отношение, а тук няма такова от мен, за справка - мой пост "Отговор #72".
Ако ти вече имаш нещо лично спрямо ELPUNTO, може директно да го питаш или предизвикаш в съответния раздел (преди да търсиш нечия подкрепа - "опипване на почвата") тук, говорейки на всеки друг, но не и директно на него! Освен ако не целиш да го "разобличиш" (или да му "натриеш носа") публично, което не знам по какъв начин би допринесло за твоя хидонистичен комфорт, но в никакъв случай не е зрял и мъжки подход...
Вчера се е случило това:Координатите са нейде между Стара Загора, Нова Загора и Казанлък... почти у средата на "черупката".
Но моето "прогнозиране" (поне за мен) е малко логика и повече късмет.
Юлиане, ако това е освобождаване на напрежение в средата на "черупката", не знам как би нарекъл истинско такова - АРМАГЕДОН?
Това трусче е с такава плиткост и амплитуда, толкова е локално (в тектоничен мащаб), че е немислимо да се свързва с напреженията в тектоничната плоча...