Много ме блазни тази идея да си направя и аз една такава турбина. Ветрове при мен - всред полето, дал бог на воля... Предимството на вертикалната е, че тя е безразлична към посоката на вятъра, докато хоризонталната иска точно разположение - на 90 градуса спрямо вятъра. За мен обаче има и средно положение - сбор на двете конструкции, или по-точно: хоризонтална турбина хваната за опората чрез един централен лагер, който ще й позволява да се самонагажда според посоката на вятъра. Трябва естествено да има и "опашка", с която да хваща посоката.
Дайте ми обаче точни параметри на самия
ел-магнитен генератор и вързаната за него ел. схема - акумулатори, конвертори и прочие джаджи, с които да се подава точно напрежение на акумулаторите.
Сметките за вложени материали, амортизации, срок на изплащане и пр. - са ми безразлични - просто имам почти всичко необходимо. Акъл си нямам само!!! - нали знаете: "Луд умора нема!"
...
GTV - мед ти капе от устата, братко,
П.П. Във форум без администрация богопомазания е Модераторът, всички останали сме равни.
само дето "Бог не чуе!" - а иначе си имаме администрация, но на нея й е писнало от множеството безумни свади тук, и не желае да се занимава с тях! Други проблеми си има тя за решаване!