Здравейте,
следя с интерес предложенията които се сипят към Майстора, най-после нещо позитивно, а не от камбанарията от своето его да казваме това "ДА", ама май че не е "ДА" а е по-скоро "НЕ" Като казвам това имам предвид предложенията на Иван Димов, особено първото. Защо?
Майстора на няколко пъти ни е споменавал, че няма технически възможности, но идеята с гиричката е прекрасна. И той би могъл да я реализира, ако реши, че има хляб в нея. Бих допълнил само, двата бутащи магнита могат да се поставят в два джоба, който да бъдат малко по-широки от магнитите, за да може с винтове да се настрои ъгълът им към роторните магнити. Джобовете да бъдат на 180 гр., или така да се нарече диаметрално разположени. Като се завърти гиричката, един път ще бъде единия, втория път другия. Имаме две въртенета на ротора и статора, те се синхронизират по-лесно от въртене и люлеене.
Що се отнася до втората идея, тя е работеща. Имам един модел, в събота ще го заснема и ще го публикувам. Разликата е само в това, че вместо две спирали, в моят случай са 18. Като отварянето на всяка спирала е 40гр. Отстояние на спирала от спирала е 20 гр. С което се създават сегменти от по 4 гр. Общо магнитите в ротора са 108 бр. Бутащите магнити са 8 бр. и които се образуват сегменти от по 45 гр., но не мога да ви ги опиша, много ми е сложно. Ще ги видите.
Бъдете
Иван