Здравей elektros,
много сложен въпрос ми задаваш приятелю, ако знаех къде е краят на пътя по който съм тръгнал, да ти кажа докъде съм стигнал. Много скоро ще направя 20 години, а си мисля, че все още съм в началото. Но вече започнах да работя с нео магнити, мога да направя магнитно поле с вектори 2Х1.5 гр. "Айнщайн" работи прекрасно, но тестващият стенд не мога да го сваля под 3 мин. А това обезсмисля всичко което изброих по-горе, а това е проблем.
Аз работя с магнитни полета, който са перпендикулярни на оста на въртенето, за да използвам двете страни на магнита. От това следва, че за да се свържат мембраните и да станат едно цяло трябва да се използват специални болтове, ще ги нарека условно "телескопични", няма ги на пазара, изработвам ги в работилниците, но материалът мани, мани - поработи малко, резбата се подбива, срязват се. Виж ротора който съм снимал, хем е с шпилки, но след час работа трябваше да го свалям. И това е с феро магнити, а с нео?
Още да се оплаквам ли?
Мисля че стига толкова!
Хубаво, че през лятото се разделих с донорът си, финансирам се вече сам и ми е добре. Плащам си наема за работилниците и машините, заплатите и осигуровките на хората ми и те са доволни. Жена ми, все още не ме е изгонила. Шефът ми, все още ми търпи глупостите - какво ми е - така че продължавам.......
Бъдете!!!
Иван