ИванБГ, промених времето за корекция от 5 минути на 15 минути.
По темата, наистина възникват повече въпроси отколкото отговори. Трябва да се разгледа основния ефект на който разчита устройството, а именно отблъскването. Независимо как ги подреждаш полетата, то винаги при отблъсване има зона на съпротивление, което работи срещу нас и естествено след преодоляването му има зона на ускорение, което работи за нас. Извода е, че полезното действие се явява потенциалната разлика между тези 2 сили. Доколкото разбрах от Vector, идеята е, че една от тези сили е по-малка от другата. Това което не се отчита в случая е времето. Нещо като рампа с едно дълго рамо от едната страна и късо от другата ... поне аз така го разбрах. Обясни малко повече за това положение ... как така получаваш различни сили, като ефекта на рампата ли е и колко разлика се получава в крайна сметка? Според мен и ти правиш грешката, че искаш да докараш просто въртене на магнитния двигател, но не взимаш предвид евентуалния товар (вероятно генератор). Реалния съпротивителен момент ще е този на генератора + този на магнитите. Не става ясно как ще постигнеш толкова голямо полезно отблъскване, след като имаш да преодоляваш близко по сила съпротивително отблъскване и допълнителния спирачен момент на товара. Това трябва да обясниш, а и това ни интересува нас, четящите темата ти! Не мисля, че това което показваш е свързано с темата ти. Видяхме магнетизатора, видяхме масичките, стендовете, резачката, водната помпа, криковете, графиките на милиметрова хартия, стружките в полетата, снимки на полетата, фактура за 30 хиляди лева магнити, но от това нищо смислено не произлиза. Все едно Капанадзе да почне да ти обяснява как работи устройството, като ти покаже машина за правене на кабели, да ти покаже дебели кабели, тънки кабели, жълти кабели, зелени кабели, да ти измери колко е голям радиатора за земя, от какъв автомобил го взел, ма коя година бил произведен, че и чертеж да ти приложи, да ти даде размер на кутията, от какъв плексиглас я е правил, колко е дебел, колко е коефициента на рефракция, точката на топене на плексигласа ... разбираш ли? Давай, ако ще обсъждаме нещо да е принципа, защо работи или не работи, а не материалите които си купуваш и ползваш.