juliang,никой тук няма за цел да стъпче егото ти,повярвай:)
За мен ти си просто един отчаян прагматик-"око да види-ръка да пипне".Съгласен съм,че скептицизмът е полезен за отсяването на блъфове и ненужна информационна плява,но не трябва да се превръща във верую,мисля...
Защо ли?Защото е един вид спирачка,спирачка за истините...един велик ум някога беше казал-"Съмнявай се,във всичко се съмнявай!"
Когато човек приеме натрапваните му с години понятия за даденост,сам ограничава мисленето си и всичко,което би открил или преосмислил занапред ще се окаже невъзможно!Сам си слагаш бариера.
Прост пример-ако не се усъмниш,че можеш да направиш (или разбереш) нещо,никога не би се и опитал.
Както спомена Електрос,въпросът при магнитите е колко биха издържали и колко практичност има в подобни механизми,може ли да се подобри ефективността им и т.н.
Да,можеш да унищожиш магнит с по-малко усилия,отколкото от тези,с които го създаваш-ТОВА ВАЖИ И ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО,СЪЗДАДЕНО ОТ ЧОВЕКА,но не доказва нищо повече!
Хипарх,това,което споменаваш е теорията на Тесла за етерното налягане върху материята,която не е съвсем потвърдена,но изглежда логична...и има връзка с предишния ми пост за овладяването на насочването му ,ако е по силите ни.Според нея,етерното налягане създава и самата МАСА на телата.В тоя ред на мисли,ако едно малко тяло е в етерната сянка на по-голямо се залепя за него.(Ако някой желае,мога да го обясня подробно).Да оставим това на великите умове,разполагащи със солидни субсидии.
В древната "Рамаяна" има текстове,описващи летателни средства,наречени ВИМАНА,които са били универсални летателни апарати,действащи във флуиди и космична среда,неподчиняващи се на известните ни закони за маса и ускорение.Дори са и профилирани в няколко вида,според основното си предназначение.Една от основните им характеристики била рязката промяна на скоростта и посоката,което според теориите на сегашната "физика",би смачкало всеки жив организъм.Описанията на всички НЛО са същите.
Мислите ли,че древните са взели да "легендосват" и блъфират с понятия,които не са познавали,само за да се шашкат потомците хиляди години след това?