Здравей колега Иван,
Не ми се разбира поста, за това давам уточнения.
ПОВ-ПОЛОЖИТЕЛНА обратна връзка. Уточнявам коя е ЕДС инерцията и гравитацията. Обяснявам връзката между
гравитация-инерция и електричество и магнетизъм.
Електричество имаме заряд съответно едноименни заряди се отблъскват, разноименни се привличат.
Магнит едноименни полюси се отблъскват, разноименни се привличат.
Съпосочни токове се привличат, разнопосочни токове се отблъскват (Амперова сила).
Две маси се привличат, при въртене се отблъскват.
Общото между горните четири явления е радиалната енергия, по радиуса.
Протонът е зареден +, а електрона - , Кулоновата сила е на привличане, ако и Амперовата сила е на привличане електрона ще падне на протона, ще се излъчва ренген и гама подобно на падане на веществото към Черна дупка и материята анихилира.
Амперовата сила зависи от посоката на тока и да е на отблъскване електрона трябва да се върти в определена посока Т.е съпосочно, това имам предвид. За това имаме правило на дясната ръка и свитите пръсти. Обратна логика няма Кулонова сила на отблъскване, Амперова на привличане (двете сили образуват променлива еластичност/гъвкавост/ капацитет), освен в генератори на СЕ.
Електричеството и магнетизма са две страни на медала и вървят заедно. Две страни на друг медал са гравитация и инерция и те вървят заедно, електрона има свойство маса.
Връзката между тези два медала е вортекса, външната неелектрическа сила е гравитацията, а тока на проводимост е СЕ. За това се наблюдават гравитационни ефекти при устройства на СЕ.
Мисля, че стана ясно защо с магнити и инерция не може се извади добра мощност. За това трябва ПОВ, ток на проводимост, униполярна и биполярна индукция, дъвкани неща.