Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лъчетерапия чрез морска сол
GTV:
УВАЖАЕМИ Радико!
Извинявам се, но си започнал теми за Ветрогенератора си, за Соларен концентричен колектор на световно ниво.... все сериозни теми.
Може ли да да ни занимаваш с теми от рода за резонанса на NaCL или микровълново изпичане на агне в солена пещ ! ;D
Maistora52:
Мисля, че е важно да се знае и, че при нагряването на суха сол (и каменна и морска) се излъчва една не много приятна миризма - вероятно се отделя свободен хлор с разни други гЪзове!!! - иначе Радико е прав, че солта бързо губи топлината си.
Интересно е и друго - че едно време в старите кафенета се е правело кафе в джезвета заравяни в нагорещен пясък... и става наистина кафе - та дрънка! Е това искам да ми обясните - ЗАЩО ПЯСЪК, че единственото удоволствие (без да е порок) което ми остана е КАФЕТО еспресо!
Говорим за нагорещен пясък и "турско кафе" в джезве.
Най-голяма допирна повърхност и липса на температурни разлики на съда в зоната на кафето-равномерно затопляне/А/
edin:
Най-добрата и скъпа руска водка, задължително минава през силициев филтър, за да се премахнат всички запаметени информации и енергии. Пясъка има много силициеви съединения и кристални структури. Явно работата е на енергоинформационо ниво. Според мен, нещата са в тази посока.
Брадатия:
И сега по курортите може да се види предлагане на "кафе на пясък". В тавичка с кварцов пясък е заровен реотан, като мощността му е така подбрана спрямо количеството пясък, че да не стига 100 градуса температура. Така се получава по-бавно загряване на кафето и извличане на повече ароматни вещества от него, а и от там по-добрите му качества отколкото ако е варено в джезве на електрически котлон. Иначе при еспресото се извлича с вода около 82-85 градуса, като истинското ароматно кафе изтича първите 18 секунди, а в България е прието до 25-30 секунди, като след това тече една мътна вода с отвратителен вкус и много кофеин. У нас много рядко се прави дълго кафе по стандарт за дълго кафе, а именно да се спре машината след първите 18 секунди и да се долее с топла вода до желаното количество. Дълго кафе направен по този начин е много по-приятно от дълго кафе еспресирано изцяло през ръкохватката, защото тогава се отделят освен повече кофеини и други канцерогенни съставки, както и фино смлени частици, които дразнят стомаха.
GTV:
Приятелю ЕДИН, СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ СИ ПРОМЕНЯМ АВАТАРА!
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия