Мито, не ние си го правим по-труден
От край време е имало НИЕ и
ТЕ!
Това не е тайна...
На времето е имало аристократи и плебеи, сега има "световен елит" и "останалото човечество".
Световният елит "дава насоки" как, кога и в кои държави, какви закони и спогодби да се приемат! Ако някой се опъне, веднага му скрояват шапка - я икономическо ембарго (ако е по-силна страна), я обвинение в необявена ядрена програма или пък "гнездо на терористи"(ако е по-слаба)...след което следват демократични "приятелски" удари в мащабни международни военни операции...докато страната клекне.
Ето, гледай и тук какво пишат колегите - "мирогледът ни е дресиран"(може би, защото разбираме тази схема на тотален контрол и не я харесваме?), а това значело, че имаме "коловоз на собствено величие"? Аз лично не мога да разбера подобни заключения?
Това, че знаем как "работи светът", означавало, че имаме "зомбирано мислене"?
Смятам, че е точно обратното!
Ти им казваш, че ако се открие СЕ (от някой като нас) и се разпространи масово, ще се направи нужното от власт имащите, за да го "оковат" и ограничат със закон, те те обвиняват в "свиване на блендата на възприятие за заобикалящата ни реалност"? ? ?
Е, на кой му е по-свита блендата?
Да, контрол върху (евентуална) СЕ е НУЖЕН, господа!
И не защото аз или Юлиан бихме го искали, а защото няма кой да позволи МАСОВА енергийна независимост на единиците в тази игра! Парите и енергията са ключовите инструменти на властта в света днес!
А и Хълк е безпрецедентно прав - безпределна СЕ в ръцете на всеки е като да дадеш на луд картечница!
Не всички мислят като нас, не всички могат да се отнесат отговорно към притежанието на СЕ!
П.П.Само си помислете - ако всеки от хората (не от нас, а хората, които срещате по улицата) имаше възможност да си печата истински пари,
без това да се отрази на инфлацията, какво щеше да стане?
Колко от тях щяха да се задоволят да печатат само за насъщните си дневни нужди?
Аз ще ви кажа - НИКОЙ!
99% щяха да трупат камари запаси по шкафове дюшеци и специални тайници, дори някои и вместо тапети биха си сложили...та така и със СЕ!