Здравейте колеги, искам да ви ориентирам в предстоящите зимни дни.....
За тези които живеят в блокове и нямат комини, ще предложа вариант за отопление който е 5 пъти по ефективен от познатите. Това е начин който много от вас знаят, но защо не го използват. Загряване на вода с две шпилки на променлив ток.
Ето ви и постановката:
1. Взимате едим радиатор
2. На мястото на една от долните тапи правите нова от тефлон.
3. Навивате две шпилки (от неръждавейка) в тапата, колкото позволява радиатора.
4. Върху тях трябва да има щит от тръба който е заварен за масовата шпилка така че да няма фазов пробив в стените на радиатора за да не се разруши. (всички детайли са от неръждайма стомана)
5. На мястото на противоположната горна тапа слагате разширителен съд. (големината зависи от температурата на водата)
6. Слагате термо ключ от печка до 130градуса и с него регулирате работната температура.
7. Замасявате самият радиатор (задължително)
8. Сагате и предпазен бушон. (задължително)
9, Ако се включва с щепсел проверете масата да е на корпус. (задължително)
10. Не използвайте мощности над 700вата не ви препоръчвам. (задължително)
11. Не слагайте никакви катализатори.(задължително)
Аз съм монтирал такава установка която работи перфектно и е само 200вата.
Щом работната температура на камината ми падне под 40гр се включва ел. системата.
Топлината е постоянна и е достатъчно и 30гр за подържане на нормална температура.
За тези будали в блоковете с ЛЪЖО МЕРИТЕ които още не са си спряли парното и плащат некакви убииствени сметки на тарикатите с яхтите, бравоооооо .....
Те на това му се вика конспирация, трабва да ги е страх че да им се ..?.... мамата..
Хайде по живо по здраво и дано съм успял да стопля някои изтормозени хорица...
Успех