Лошото на всички ви е, че пишете просто ей така, от сърце. Няма факти. Или, ако има те са адски „сериозни”. Фактите на strogosekretnо, TV Alfa или проруски недоСдялани филмчета от тубата. Извинявайте, но това е несериозно. Не казвам, че не сте прави, може нещата да са точно такива. И това е страшно. Още по-страшното обаче е, ако не сте прави. Защото снимки и филмчета как влизат руски самолети и танкове в Украйна и аз мога да ви предложа.
Американските терористи ходят и пускат бомби. Идваха и в Сърбия, но си отидоха. А руснаците направо си се настаниха на полуострова. Казвате украинската армия избива собственият си народ. Може и така да е. И други са го правили /примери като сесесере и неребе има предостатъчно/. Дали мислят като стрелят по жилищни сгради кой живее в тях. Дали няма и „наши”. Гледам пишете, че някой иска да унищожи християнството, други пък славянството. Войната на верска основа ли е? Едните украинци са християните, а другите какви са? Или едните са източноправославни, а другите католици. И всеки си е написал на челото какъв е за да знаем по кого да стреляме? Сега католиците избиват православните. Малка смешка може би. Според мен няма намеса тука на такива чувства, религия и произход. Има икономика. Както американците, така и руснаците си гледат интересите. За съжаление нашите пък гледат само себе си. А за убийствата на деца, жени и всякакви други, руснака има пре-голям опит. Писах ви по-рано как руският ботуш смазвал детски глави, но не, тогава било война и така трябвало. Ами защо ли не попитате тогава поляците? Нашето турско / както искате го наричайте, робство, присъствие- и двете определения са неверни, владичество../ е рай в сравнение с полското. И кой закла 22 000 поляци в Катинската гора? Кой убиваше унгарци и чехи? Но нека оставим другите народи.
“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.
Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея! Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има пра¬во да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. –
Пъ¬рвата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Пр¬авителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество.– Хр. Ботев.“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”- З. Стоянов
З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая. –пак от същият
Да не продължавам, че ще стане много дълго. Кой изби българите в миналото? Иван Грозни. Грозни- идва от страшни, знам, че EDM може да си го преведе. Ние обаче му викаме дядо Иван. Кой убиваше българите и след това? Кой насъска сърбите да ни нападнат и оттегли своите военни, за да останат само „капитаните”. Кой беше против това съединение? И пак победихме. Кой стреляше по Варна и Балчик?
Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква добро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна.
От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност.
Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независима България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. Нейните доброжелателства за наший народ щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество.- Ал. Стамболов
Не знам дали има смисъл да продължавам. Ако искате ще го направя. Но който не познава Сибир, той не познава Родината. Така стоят нещата при нашите „братя”. Ако търсех като вас конспирации, щях да кажа Русия убива България. Защото голяма част от населението там е българско. Особено на Крим. А до колко те са славяни, а ние също въпросът е доста сложен. Ако карах направо като вас през тубата, щях да кажа, славяни няма. Ама езика вика М52 е все славянски. Ами те и индийците говорят английски, ама не са англичани.
А и тези „бунтовници” в Украйна са много добре въоръжени. Бият редовната армия. Не е ли малко странно. Някой искали да бъдат руснаци. Добре, че и при нас все още никой не е пожелал да си направи родина в България. Например една турска или циганска родина. Като искат нека ходят. Русия им е на една крачка. Ама кой ходи в Русия? Никой. Докато в Милуоки има магазини в които, ако не знаеш руски трудно ще успееш да си напазаруваш. Народа го е казал- от хубавото никой не бяга. А заплахите, че видите ли сега Запада като натисне Русия, ние ще страдаме, са за децата. Американският балон като се спука го почувства целият свят. А сега ние сме добре. Паднаха цените на горивата. Приятелите ми в Русия обаче са зле. Заплатите им паднаха на половина. Руският народ страда, а на милиардера едва ли му пука. Четох някъде, че Путин залязва. Аз не съм нито политически, нито икономически анализатор и не мога да кажа нищо по всичките тези въпроси за които писах до сега. Не мога да го кажа тъй като не знам. Аз не съм там и не знам как стоят нещата. Може всички пишещи по горе да са прави, но може и да са както се казва „рубладжийски тролове”. Не се наемам да оспорвам. КГБ информацията и преди всичко дезинформацията не отстъпва по нищо на тази от ЦРУ. А, ако има „червени” роби, нека те да си му мислят. Нека не викат непрекъснато на бялото- черно, и на убиеца герой. Не ми се спори нито с левитиращи, нито с извънземни. Като станете по земни, тогава може. А иначе може и анкета да направите и подписка. Но първо се убедете, че сте прави. Не помагайте на убиеца, ако той разбира се е такъв. И не ни убеждавайте, че руската икономика е силна. Ресурси има, но къде отиват парите. Освен това са малко „българи”. Каквото хванат „побългаряват”. Откраднат техника, технология и я скапят. Става на Москвич и на сдялано в...знаете къде. Примери ще дам друг път, ако някой ги желае, защото за днес се увлякох, а Топалов и Чепаринов започват. Ако някой иска да гледа партийте им на живо / може би Майстора52/ ето сайта
www.chessbomb.com Турнирът в Гибралтар. Имаме още един млад участник там – П. Янев. Но той играе в по-слабият турнир. За сега се представя задоволително. И руснаците имаха добра школа, но вече хич ги няма. Браво на българите. Справят се и с китайци, и с индийци и каквито и да са други, за сега.