Темата е твърде теоретична, за да правя някакви практически описания ! Искам само към началният трактат на Moon_Watcher да прибавя една формула с която си смятам моята работа ! Освен всички публикувани по мрежата калкулатори, включително и този тук в мазето !
А/26.8 Х 16.8 Х С = литри газ произведени за час
Където А е реалният ток течащ през сплитера (електролизер)
26.8 е обяснено число в началният пост
16.8 е моларният обем на 1 лт. 2Н2:О2 (окси-водород) (не ННО-Браун газ)
С е броят серийни клетки на сплитера
Пример: ако тока е 10А, броят клетки са 8, (моят сплитер е с толкова клетки) получаваме че, теоретично трябва да произведем 50.149 лт. газ за час.
Въпрос: Защо аз произвеждам 60 лт. в час с горните параметри ? Има ли някакъв коментар по формулата ? Вярна ли е ?
Кои знания могат да дадат отговор на въпроса ми ? На "официалната" наука или на "екзотичната" ?
Съвсем отделно трябва да опиша, какво се случва в пламъка, на произведения газ ! Онези необясними неща, които сте чели са истина !
В този смисъл на написаното, заставам по средата на спора, докато не получа ясни и недвусмислени отговори, от някой от вас или от собствените ми експерименти !
Освен всичко не пропускайте факта че едно-атомната форма на Н е 3.8 пъти по енергийна от Н2 (молекула) ! И това го пише в "официалната" наука ! За съжаление, Майката Природа не разрешава тази енергийна форма да се запази дълго време !
И на края, една хипотеза ! Представяте ли си, ако започнем да произвеждаме повече енергия от едно устройство от вложената ? Един ден, всичко ще се превърне в енергия, и ще отидем по дяволите !!
Ето как се смята. За отделянето на един грам-еквивалент водород на катода са необходими 26,8 амперчаса. Един грам-еквивалент
водород е равен на един грам. Тъй като един грам-мол водород е равен на два грама, то за отделянето на един грам-мол водород на катода ще са необходими 53,6 ампер-часа (два пъти по 26,8). Съгласно закона на Авогадро, в един-грам мол от всеки газ има
6,023*10
23 молекули и заема обем от 22,41 литра при 0 градуса по Целзий и 1 бар налягане. Следователно, ако през
електролита протече количество електричество, равно на 53,6 ампер-часа, на катода ще се отделят 22,41 литра водород при посо-
чените по-горе условия. Какъв ще е обемът при друга температура и друго налягане, може да се изчисли, но ако температурата е
стайна и налягането е атмосферно, обемът няма съществено да се различава от обявения по-горе. Ако правилно съм разбрал, токът
на всяка клетка е 10 А. При 8 клетки, общият ток ще е 80 А и количеството електричество за един час ще бъде 80 Ah. Това количество електричество съответства на 33,45 литра водород. Това е теоретичния обем водород, който трябва да се получи при посочените от теб услови. Не е възможно да си получил 60 литра. Ако си го направил, значи си открил безплатната енергия. Или си го направил, ама
при други условия.