Мдаа идеята наистина си я бива. Поздравления г-н Чобанов. Радвам се, че във втората част на вашето изложение, отговорихте на мой въпрос някъде в началото на темата, а именно че товара се включва в определен момент. Наистина идеята Ви сама по себе си е гениална, ако е изцяло ваша в което не се съмнявам, макар някои прилики с други разработки в тази насока.
Благодаря, че решихте да я споделите тук, както и вашият опит.
Без да се засягате обаче г-н Чобанов, моля да преразгледате отношението си към хората в този форум. Като изключим тези които по всяка вероятност са Ви засегнали с коментарите си и тези които нямат опит с електрониката и като цяло са скептични, не бива да подценявате останалите. Лично мен това отношение ме обижда. Всеки който се е занимавал с импулсна схемотехника е наясно за паразитните индуктивности и капацитети и тяхното съществено влияние в работоспособността на всяка схема /използването на максимално къси кабелни връзки, правилното проектиране и изработка на печатната платка, използването на висококачествени нискоиндуктивни кондензатори, бързи MOSFET транзистори и импулсни диоди и не на последно място разположението на елементите върху платката за максимално намаляване на индуцираните високочестотни токове в металните части и от там увеличаване на загубите и пр./ Естествено платките е желателно да се проектират с компютърна програма има ги достатъчно. На пазара вече се продава медно фолио за печатни платки с нанесен фотолак (фоторезист) и с разпечатка на паус или прозрачно фолио на лазерен принтер пътеките се експонират на платката, промиват се, ецват се и т.н.
Наистина поздравления за идеята. От тук нататък реализацията и работоспособността на идеята е друг въпрос.
ПП. Имам един въпрос относно електромобила. С помощта на идеята ви получавате постоянно напрежение с определен волтаж, с каква схема правите трифазното напрежение за електродвигателите или ползвате фабрични контролери?
Благодаря още веднъж.