Човека вече си има собствена еволюция за която му трябва много енергоресурси и той е длъжен да намери собствени енергиини източници, чисти и неексплоатиращи и неунищожаващи природата.
...
Та точно за това усъвършенстване, тая еволюция на енергоизточниците са нужни инвестиции и то сега а не когато изпаднем в крайна нужда.
Точно и затова споменах мини ядрените централи (особенно LFTR) , вземете малко се образовайте относто тях, понеже те се в
действителност най-зеления (без кавички) източник на енергия, а на вас, като чели само неефективни фотоволтаици и огромни вятърни турбини са ви в гавата, типично от стандартните пропагандни материали на "зелената" индустриална машина. Вземете, най-малко се образовайте с реални познания по физика, и след това пишете по такива грандиозни проблеми като човешката енергиина еволция.
От друга страна, замислете се кой е най-гоемия емитер на СО
2 в атмосферата, понеже съм сигурен че изобщо не подозирате кои е той е и по-важното защо, и точно затова, винаги когато говоря на хора, точно като вас (ентусиати без рабиране), го давам като пример и много от тях сериозно се замислят (при положение че могат да правят тази умствена гимнастика разбира се).
Пикси все още е уверен, че дървата са най-ефективния начин за съхранение на енергия...
juliang, има много начини за съхранение на на енергия, дървото може да не е най-ефективния, но поне е най-екологичния (понеже виждате ли природата няма да напарви неекологична енергиина батерия). Честно бих предпочел ядрената енергия и вече имам няколко идеи за извличане и концентриране на ториев оксид, за определени експерименти
но е смешно да си мисля че мога да го приложа като практически метод за извличане на топлина, поне в следващите 10-итна години ( пък кой да знае ). Иначе с едно малко ториево реакторче и 10-тина тона скална маса съм си покрил енергиините нужди доживотно, а даже и за следващтото поколение, и бих бил напълно енергиино независим
Но да оставим фантазиите настрана, понеже виждате ли, за разлика от други хора, аз си казвам как точно се отоплявам, и колко усилия правя за да намаля консумациата през отоплителния си сезон, и да запазя топлината в къщата през зимата, където ми е огромна част от изразходваната енергия. Интересното е че в най-лошия случай, при положение че хората изчезнат утре,
, моите дървени батерии за 3-5 години, ще бъдат разложени от природата (тоест мицела ще им се зарадва много), но ми е интересно какво ше станат със всичките тези "зелени" електросоларни панели, електро-химични батериини системи, или огроми вятърни генератори. Всъщност ето какво става, и това е най-голямата трагедия на "зелената" индустрия (след плачевната ефективност на електро-соларките), понеже виждате ли никой не мисли как да рециклира, а само как да се продават нови и още по-"зелени" звучащи "решения", които всъщност са дългорсрочни проблеми:
https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2021/06/21/why-everything-they-said-about-solar---including-that-its-clean-and-cheap---was-wrong/?sh=561324195fe5https://www.youtube.com/watch?v=PaAuOSmX5k4 (поне за перките има някакви надежди за повторно ипозлване:
https://www.youtube.com/watch?v=knX7NkJILhs)
За, рециклирането на батериините системи мисля че изобщо е безмислено даже да посочвам препратки.
Няма да ме учуди, след време, същите тези електро-соларни системи да последват участта на автомобилните гуми и се появяват огромн купища от тях около отпадъчните кофи. Но докато автомобилните гуми са много здрав материал и могат даже да се използват повторно по доста интересни начини (стига човек да има фантазия), електро-соларните панели не.
т.е.
that is a good one
, но енергията вигнаги е била свободна, въпреки че енергиините преобразователни устройства (голяма част от които са неефективни) не са, и точно ние си плащаме за тази неефективност.