А може да се каже и като "В НАЧАЛОТО БЕ ВИБРАЦИЯТА/ЗВУКЪТ"?..., което води до генерирането на материя и фотонни излъчвания (светлина).
Препоръчвам пак това невероятно видео като пример как трептенията създават форми чрез фината (плазмена) и грубата материя:
https://youtube.com/watch?v=Q3oItpVa9fsАтос, объркващо е наистина. А като включим и четирите нива на дезинтеграция на материята (според Ледбитър), които пак се водят етерни поднива, става една етерна каша
Поне аз наричам етер най-финото ниво от енергийни концентрации, които не са материя. Според груби изчисления в един куб. см. пространство, се съдържат 10^65 етерона, което е достатъчно плътно, за да се зачете като "тъкан" на пространството. Вече под действие на вибрации или Бог знае какво друго, се групират в тороидални вихри, които се спояват помежду си чрез силовите полета от центробежните и центростремителни сили. Тази "спойка", в зависимост от подредбата на вихърчетата, образува електрон, протон или неутрон. На свой ред те се групират в по-големи образувания с различни геометрични форми (платонови тела), обвити в силово поле, което представлява "клетъчната мембрана" на атома. Гравитацията е катализатор на този процес, но може би не е основната съставка, т.е. е вторична сила.
На няколко места съм срещал писания, че жизнената енергия диктува на етера какво да прави - как да тече, да се разпределя и групира. Т.е. излиза, че оргона е на най-базисното ниво от енергиите, до които имаме достъп. Макар, че някои казват етер и на оргона, но според мен са различни неща.